hur ansluta fyra högtalare till ett tvåkanaligt bil förstärkare

hur ansluta fyra högtalare till ett tvåkanaligt bil förstärkare

Vid första anblicken kan det inte självklart att en två-kanals bil förstärkare kan driva fyra högtalare. Men om man använder ett kopplingsschema teknik som kallas parallella ledningar, kan ljudet entusiasten tråd flera högtalare på samma kanal. Förfarandet är nästan identiskt med kabeldragning en enda högtalare till en kanal, men kräver teknikern till tråd båda högtalarna till samma polaritet på samma kanal

Du behöver:.
Högtalarkabel
. Tänger.
Faston kontakter.
Avbitartång.


1.
Mät och kapa fyra delar som högtalarkabel med avbitare. Dessa trådar kommer att länka din förstärkare till de fyra högtalarna.
2.
Skala av ca 1 /2 tum från isoleringen, med hjälp av avbitare, från varje ände på högtalarkabeln. Ta inte bort från kopparledningar. Observera att kopparledningar separerar i en negativ och positiv sida. Dessa två olika trådar inom varje längd högtalarkablarna måste separeras innan ledningarna till förstärkaren.
3.
Separera de positiva delen från den negativa delen i ena änden av varje längd av högtalarkabeln . Skilja dem nog så att högtalarkabeln kan nå både de negativa och positiva polerna på en kanal på din förstärkare. Det är viktigt att lämna den andra änden av högtalarkabeln intakt eftersom du kommer att behöva ansluta en Faston kontakt för detta ändamål att installera det på högtalarkabeln.
4.
Crimp Faston kontakter till koppar ledningarna på andra änden av varje längd av högtalarkabeln och skjut Faston kontakten över terminalen på varje högtalare. När du är klar bör varje högtalarkabel kopplas till sin egen högtalare.
5.
Anslut två högtalare att kanalisera en av förstärkaren. Gör detta genom ledningar positiva delen av varje högtalarkabel till den positiva polen på kanal ett av förstärkaren. Wire den negativa delen av varje högtalare ledningen till den negativa polen på kanal ett av förstärkaren.
6.
Avsluta kabeldragning processen genom att ansluta de två andra talare att kanalisera två av förstärkaren den samma sätt som du gjorde det i steg 5.


Relaterade artiklar


hur du tar bort radion i en 1993 ford escort
hur man målar en huva kolfiber
hur du tar bort en stereo från 1996 mazda 626
hur man programmerar en Saab fjärrsändare
hur du tar bort en stereo från en ’99 Mazda årtusenden
hur du tar bort radion från en 2002 VW Jetta
hur du tar bort bakre högtalarna i en 2000 Mitsubishi Eclipse
hur man installerar en Toyota radio
hur man bygger en racerbil ur en 1990 mustang
hemlagad huvudvärk rack