hur airbrush måla bilar

hur airbrush måla bilar

Målning bil kan vara roligt och givande såväl som nödvändiga. Oavsett om du bara försöker att ändra det yttre färg, vill lägga till roliga dekaler, eller om du behöver röra upp en buckla eller skrapa, en av de mest populära tekniker som används för att måla bilar är airbrushing. Motivlackering är ett användbart verktyg för att lära sig, även om det kan ta lite tid att bemästra. Se till att du är bekant med airbrush och airbrushing tekniker innan du försöker måla din egen bil

Du behöver:.
Maskering eller målartejp
Airbrush.
Airbrush-klar färg.
Klarlack airbrush spray.
Klibbduk.
Ansiktsmask.
Rensa glasögon.


1.
Öva airbrush tekniker innan du försöker airbrush din bil. Se till att du är bekant med de verktyg som behövs för att slutföra uppgiften, inklusive airbrush och airbrush pistol samt olika munstycken och färger.
2.
Tvätta, ren och torr din bil noggrant. Torka fordonet med en klibbduk, som inte kommer att lämna överskott fibrer eller skräp bakom som kan påverka din applicering.
3.
Parkera bilen på en väl ventilerad plats, och placerar på din ansiktsmask och glasögon för säkerheten. Du vill inte att få måla i munnen eller ögonen, eller andas in rök. När airbrushing Bär alltid skyddskläder.
4.
Maskera områden av ditt fordon som du inte vill måla tillämpas, till exempel krom, fönster eller speglar. Maskering av områdena består av att sätta plastfilm eller papper ner och sedan följa dem till din bil med maskning eller målartejp. Se till ark papper eller plast är inte rivas och att bandet är nedtryckt platt.
5.
Airbrush ett lager färg på din bil. Detta blir din bas päls. Vid tillämpning av färg, håll airbrush ca 6 inches bort och täcka ett område på din bil mäter ca 2-3 kvadratfot (denna mätning kan varieras beroende på hur bekväm du känner dig med penseln, och det kommer att minska i storlek om du bara gör touch-ups) innan han flyttade till ett nytt område. Spray från ovansidan av fordonet till botten, tillämpning av en jämn, slät lager som du går. Låt pälsen torka, vilket kan ta upp till 24 timmar.
6.
Torka din första lagret av bas färg med en frisk klibbduk, vilket kommer att eliminera eventuellt skräp som kan ha etablerat sig på bilen under torkningsprocessen.

7.
Spray en andra lager färg över grundfärg. Använd samma teknik som du använde i steg 4 för att flytta från ett avsnitt av bilen till en annan. Låt det andra skiktet torka i cirka 24 timmar.
8.
Lägg till ett tredje lager av färg om du vill. Det rekommenderas av inte nödvändigt. När det lagret är torrt, använd klarlack spray att spraya på din bil för att ge det en glänsande lyster.
9.
Låt klarlack för att torka. Efter ca 12 timmar, ta bort maskeringstejp och andra maskerande material. För att göra det avlägsna all tejp som inte har täckts av färg. När du har tagit bort det, dra långsamt på bandet som har färg på den. Dra det noggrant kommer att bidra till att hålla färgen från flagor eller fjällning när du tar bort tejpen. Se till att inte instegsskydd eller gnida nyligen ansökt måla med handen eller band, som kan marknads den och förstöra utseendet. Efter att ta bort tejpen, bli av med den, och låt din bil (i synnerhet klarlack) för att avsluta torkat i ca 12 timmar.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en stereo från 1996 mazda 626
spoiler marken effekter
Lägga till en USB-port till en bilstereo
hur man installerar en BMW 525 stereo
Hur satellitradio i en bil fungerar?
Hur konvertera en gammal förgasarmotor bil att köra på E85 etanol
Hur vet jag om jag har XM Radio på min bil?
hur du ansluter en rpm mätare
hur man programmerar Keyless posten för en 2001 Pontiac Grand Prix
rostfritt stål dieselavgaser tips