krom hjul vs polerad aluminium

krom hjul vs polerad aluminium

Alloy bil och lastbil hjul finns i en mängd utföranden, bland annat kromat, slipat, målat och pulverlackerat för att nämna några av alternativen. Krom och polerade ytor aluminium är två av de mest populära och gemensamma ytor och kan faktiskt se ganska lika. Även om båda har sina bra och dåliga sidor, kan båda vara effektiva söker en lättmetallfälg

Chrome Slutför Beskrivning

Chrome är en plätering för hjul och andra delar som innebär att tillämpa flera lager av metaller, inklusive nickel och ibland koppar, följt av förkromning. Slutresultatet är en spegelblank yta och en strålande glans.

Chrome Fördelar

Chrome är relativt lätt att hålla rent, eftersom ytan är extremt hård och slitstark. Bara tvätta hjulen med tvål och vatten regelbundet, och sedan polera avsluta med en hög kvalitet krom polera att upprätthålla lysande glans av krom. En kromad finish kan pågå en lång tid när vård och omsorg.

Chrome Mindre bra

Chrome fälgar har ett par potentiella nackdelar, varav en är den vikt som krom ökar lättmetallfälgar. Kromning består av flera lager för att uppnå önskad finish, så vikten läggs upp, vilket potentiellt kan omintetgöra prestanda fördelen att lätta hjul kan ge en bil. Chrome är hållbara, men krom kan börja flagna av hjulet om den inte sköts ordentligt eller om det var en billig, dåligt gjort infärgning av jobb, om det händer är den enda lösningen att beröva den kromade och har hjul rechromed. En annan potentiell nackdel (även om det är mer subjektiv) av kromade hjul är att de kan se för ljust och "blingy," i motsats till polerad aluminium, som har en mer raffinerad utseende.

polerad aluminium Slutför

polerad aluminium hjul är polerad, snarare än på annat sätt. Den polering processen ingår slipning målgång i hjulen så att legeringen är helt slät, och sedan polera avsluta med ett polermedel för att få fram en strålande glans.

Alloy Fördelar

Polerat alu-fälgar har en vacker yta som är mer rik på sitt utseende än krom tack till hand-och polerad look. Polering lägger inte någon vikt på hjulet, vilket är varför du ser polerade lätt racing hjul, men du inte ser en massa kromat lätta hjul. En annan fördel med polerade hjul är att när finish blir avtrubbade och befläckas kan de helt enkelt repolished.

Alloy Mindre bra

Polerat legeringar har mycket få nackdelar men de kan vara svårare att ta hand om och behålla sin ursprungliga utseende än kromade fälgar grund av det faktum att avsluta på hjulen inte är klädd. Polerad aluminium hjul bör rengöras mer ofta och noga polerade med hög kvalitet legering metall polish.


Relaterade artiklar


Toyota sekvoja stereo borttagning instruktioner
hur man programmerar en nyckelbricka på 2000 Ford F150
hur du tar bort radion på en 2005 Ford F150
hur du tar bort och installera en stereo i en dodge ram
tekniken på taket skopor i bilar
hur man byter en stereo på en 1993 kvicksilver sobel
hur man installerar strålkastare ängel öga
hur du installerar en 1997 stereo honda
hur du tar bort en stereo i en Ford Taurus
hur man tråd en två-vägs delningsfilter