hur man installerar utrustning bilstereo

hur man installerar utrustning bilstereo

Vid installation stereoutrustning i din bil, lastbil eller SUV, välja ett system som uppfyller dina behov och budget. När du har valt de komponenter, bestämma hur du kommer att ha dem installerade. Överväga kostnaden av att ha en bilstereo professionell bort din gamla stereo och installera den nya enheten. Du sparar pengar genom att installera en stereo, förstärkare och högtalare själv, och att pengar sparas kunde frigöra medel för att köpa högre end utrustning

Du behöver:.
Skiftnyckel
. Kåpa borttagningsverktyget.
Phillips-skruvmejsel.
Kabelstam adapter.
Högtalare sele.
Förstärkare kabelsats.

Installera en Stereo Deck


1.
Lyft suffletten och koppla den negativa batterikabeln från den negativa batteripolen . Använd en 10-mm nyckel för att lossa kabeln klämman och ta bort kabeln från terminalen.
2.
Ta bort streck panelerna runt fabriken stereoanläggning. Bänd paneler gratis med en kåpa borttagningsverktyg för att komma åt stereon monteringsfästet.
3.
Ta bort skruvarna i hörnen på fästet med en Phillips-skruvmejsel.
4.
Dra stereo från instrumentpanelen och koppla ur stereo kablar anslutna till baksidan av stereon.
5.
Anslut stereo ledningar till ett kabelnät adapter.
6.

Sätt in en frontpanel adapter specifik för din bil modell i stereo montering dockan. Dra stereo kabel genom kajen till framsidan av fronten adaptern.
7.
Anslut adaptern kabelnätet leder till motsvarande uttag på baksidan av den nya stereon. Skjut stereo i fronten adaptern och skruva in skruvarna som du tog bort från fabriken stereo fästet.
8.
Placera streck paneler på instrumentbrädan och tryck i ytterkanten av panelernas att knäppa dem på plats.
9.
Byt ut negativa batterikabeln klämman över den negativa batterikabeln och dra åt klämman till bly med 10-mm skiftnyckel.

Installera Högtalare


1.
Bänd högtalaren locket från dörrpanelen eller bakre däck med en kåpa borttagningsverktyget.
2.
Ta bort skruvarna i ytterkanten av högtalaren med en kryssmejsel.
3.
Dra högtalarna från högtalaren brunnar och koppla högtalarkablarna från baksidan av högtalaren.
4.
Anslut en högtalare sele till högtalarkabeln. Anslut högtalaren selen i ingångarna på baksidan av den nya högtalaren. Placera högtalaren i brunnen i dörren eller bakre däcket och ersätta det ursprungliga skruvarna för att hålla högtalaren på plats.
5.
Tillbaka locket över högtalaren och tryck runt grillen Fäst högtalaren locket på panelen.

Ansluta en förstärkare


1.
Koppla bort den negativa batterikabeln från den negativa inlägget. Flytta kabeln på avstånd från ledningen inlägget. Lossa positiva batterikabeln och anslut ringkontakt från förstärkaren kabelsats till det positiva inlägget. Dra pluskabeln med nyckeln.
2.
Anslut strömkabeln från förstärkaren kabelsats till ringen terminalen. Ta bort säkringen från ringkontakt säkringshållaren. Dra kabeln genom fordonets brandväggen och in i fordonets inre.
3.
bort stereon och Anslut signalkabeln och sätt på sladden från förstärkaren kabelsats till baksidan uttag på stereon. Om stereon är oförenlig med förstärkaren ledningar, anslut kablarna amp kabel genom ett kabelnät adapter.
4.
Feed förstärkaren kablage från stereo genom baksidan av stereon dockan. Byt ut stereon i dockan.
5.
Kör kabeln från brandväggen öppningen till inre stuga till den plats på förstärkaren. Anslut strömkabeln till ingången märkt "Power" på förstärkaren.
6.
Dra förstärkaren kablarna till förstärkaren och anslut dem till motsvarande ingångar på förstärkaren.

7.
Anslut en jordkabel från förstärkaren kabelsats till förstärkaren och sedan till en bult eller skruv anslutas direkt till ramen av fordonet.
8.

Placera den negativa batterikabeln på den negativa batterikabeln post och dra åt klämman till posten med nyckeln. Placera säkringen i säkringshållaren på ringen terminalen och stänga suffletten.


Relaterade artiklar


hur du tar bort den främre stötfångaren på en 1988 Honda CRX
hur du tar bort radion i en 1998 Jeep Cherokee
instruktioner om hur du ansluter en subwoofer & förstärkare
hur man ljudisolerade en bil
CRX marken effekter
Freelander marken effekter
hur man köper privat plattor
hur du tar bort Luftrenarenhet på en 2002 ford focus
hur man byter en trasig kabel på ett varna vinsch
det bästa sättet att ta bort tejpen pinstriping