hur man installerar rostfritt stål linjer broms

hur man installerar rostfritt stål linjer broms

Stålflätad bromsrör är en populär prestandauppgradering på bilar och lastbilar. Normal gummi bromsrör expandera något när du bromsar, vilket kan leda till svampig, mindre-än-företag bromspedalen känner. Rostfritt stål flätade bromsslangar eliminera detta problem med sina metall konstruktion, som förhindrar att bromsslang från att expandera när bromsvätskan plötsligt pumpas genom den. Resultatet är en fastare bromspedal och mer omedelbara reaktioner när du bromsar

Du behöver:.
Domkraft.
Pallbockar.
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Line nyckel för bromsslangar.
Broms renare.
Trasor.
Momentnyckel.


1.
Använd en rörtång eller en hylsa och spärrnyckel att lossa hjulbultarna som fäster hjulen på bilen. Lyft fordonet med en domkraft och sedan sänka den på pallbockar i alla fyra hörnen. Avsluta tar bort hjulen och sätta dem ur vägen.
2.
Rengör bromsar med broms renare och en ren trasa. Spraya renare på bromsok och rotor, särskilt uppmärksamma den där bromsslangar är bultade på. Torka ned allt med trasa så ingen olja och smuts är närvarande.
3.
Spray penetrerande smörjmedel på den gamla bromsslangar där de bult till fordonet. Låt vätskan blöt i. Detta kanske inte behövs om fordonet är nyare, men på äldre fordon bromsledningen hårdvara kan frysas på.
4.
Använd en linje skiftnyckel för att lossa beslagen att bulten gummit bromsslang i vardera änden till bilen. En linje nyckel är en speciell öppen nyckel som går längre runt muttern och bidrar till att förhindra den från att strippa. Det bör vara relativt enkelt att hitta var båda ändarna av den mjuka bromsledningen installera, men det kan hjälpa att ha en workshop manual för din bil. Ena änden kommer fäster på hårda linje som går till huvudcylindern och den andra änden kommer att gå i bromsoket eller i en kort hård linje som går till bromsoket. När du har lossat muttern som håller linjen på plats, bör du kunna lossa beslaget ligger på slutet av den hårda linje som installerar på bromsen linjen. Den här armaturen är påslagen med en skiftnyckel för att gänga den från bromsledningen.
5.
Drain överflödig bromsvätska att spill från bromsslang i en lämplig behållare. Spraya broms renare på tillbehör när bromsledningar installera och torka allting ordentligt med en ren trasa innan du installerar den nya flätade linjer stål broms. Installera flätade linjer på samma sätt som gummi linjer. Dra åt kopplingar som håller de mjuka bromsslangar till hårda linjer. Kontrollera att det inte är veck eller utbuktningar på de nya bromsslangar och att linjerna inte störa några fjädringskomponenter eller karossen. Dra åt bromsen linjer med en momentnyckel enligt de anvisningar som följde med linjerna.
6.
Lufta bromsarna så att det inte finns någon luft i bromsslangar enligt tillverkarens förfarande , som kommer att variera beroende på märke och modell på bilen. Sätt tillbaka hjulen och sänk bilen tillbaka till marken. Provkör bilen försiktigt för att säkerställa att det inte finns några problem med bromssystemet.


Relaterade artiklar


Hur konvertera en bil till E85
hur man köper privat plattor
hur du tar bort enheten lager huvud från en 2003 Chevy Impala
hur du installerar en stereo i en Ford F-150
hur man bestämmer betyg däck belastning
hur du tar bort radion på en 2005 Ford F150
hemlagad 4x4 stötfångare
hur man bygger en bil motorantenn
hur du tar bort en stötfångare steg vakt på en 2000 chevy Silverado
vad är det prisvärt sätt att att bifoga ett verktyg släpvagn?