hur man installerar en medborgerlig kall luftintag

hur man installerar en medborgerlig kall luftintag

Installera en kall luftintaget (CAI) på en Honda Civic är en populär uppgradering för entusiaster som letar efter mer hästkrafter ur sin motor. Beståndet intaget på en Civic är relativt restriktiv medan en kall luftintag levererar ytterligare kall, tät luft till motorn för en effektökning. Ju mer kall luft en Civic motorn blir, desto bättre kan köra

Du behöver:.
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
. Socket förlängning.
Borrmaskin.
Stjärnskruvmejsel.
Öppna nycklar.
Kall luft intag kit.


1.
Öppna huven. Ta bort den svarta plast spjällhuset som sitter mellan toppen av motorrummet och vindrutan med en 8 mm hylsa eller en stjärnskruvmejsel. Ta bort luftfiltret under locket.
2.
Lossa fästskruvarna för baffel bostäder, vilket är precis till vänster om toppen av motorn. Ta bort skruvarna som håller luftintag på plats. Det kan också vara en fixeringsbygeln som måste oklippta att ta bort baffeln bostäder. Ta bort skruvarna som fäster basen för filterhuset till insugsgrenröret med en hylsa och spärrskaft.
3.
Ta bort slangen som går från botten av filterhuset på motorn samt temperaturgivare placerad på höger sida av motorn. Ta bort den omvända strömbrytaren med en 27 mm djup uttag. Ta bort jordkabeln och kopplingen linje fästet. Ta bort de två 12 mm bultar som håller monteringskonsolen på överföring och ta bort konsolen. Den kalla luftintag kit ska komma med en ny, anpassad fäste.
4.
Tillbaka omvänd strömbrytaren. Installera den nya konsolen, där den gamla fästet installerades. Sätt tillbaka jordkabel. Montera hylsan gummi adaptern på spjällhuset med medföljande slangklämma. Montera den övre insugningsröret på gummi adapter med en slangklämma. Installera stödarmen för inloppsröret på lager infästningspunkt enligt anvisningarna.
5.
Installera ventilatorhuset mellan motorn och den övre insugningsrör. Installera intaget sensorn på övre insugningsrör. Fäst slangen gummi adapter till slutet av den övre insugningsrör med en slangklämma, lämnar det löst nog att flytta.
6.
Montera kopplings linje fästet som togs bort i steg 3 på den nya konsolen från toppen, med den medföljande skruven. Montera de nedre luftintag på adaptern slangen. Installera stödarmen på fästbulten på nedre luftintag. Justera intag rör och slangar adaptern tills de passar flush och är korrekt installerade. Dra åt slangklämmorna.
7.
Lyft främre delen av bilen med en domkraft och sänka den på ett par pallbockar. Från bilens undersida installera den större konen filtret på slutet av den lägre intag röret med en slangklämma. Sänk bilen tillbaka på marken.


Relaterade artiklar


hur du anpassar din SUV online
ingredienser för att göra vätgas för en bil
hur hög polera aluminium fälgar
tekniken på taket skopor i bilar
steg-för-steg bil fönster toning
hur korrekt ren och ta hand om dina anpassade hjul
hur du anpassar importera bilar
DIY: bilradion
fördelarna med en draganordning, över en RODERHAKE krok
hur man gör filt klädsel för en lastbil