hur man installerar en förstärkare till ett bestånd stereo

hur man installerar en förstärkare till ett bestånd stereo

Fordonsägare som söker en mer kraftfull bilstereo kan välja mellan flera alternativ. Du kan byta fabriken stereo för en ny modell, antingen från fordonstillverkaren eller från en eftermarknad enhet, och betala för att få systemet installerat. En annan val skulle vara att ersätta högtalarna med låter bättre, högre kapacitet enheter. En vanlig brist bland fabriken stereoapparater är inte högtalarna eller stereon, men förstärkaren (eller bristen på) som driver signal bilens ljudsystem. Lägg till en förstärkare på ditt lager stereon och dra full fördel av din fabrik radio och högtalare.

Du behöver:
skiftnyckel eller tång
. Förstärkare kabelsats.
Kabelstam adapter.
Förstärkare.
Högtalarkabel.


1.
Lyft suffletten för att få tillgång till batteriet.
2.
Avlägsna gummibeläggning över de positiva och negativa batteripolerna.
3.
Lossa klämman på batteriets minuspol med skiftnyckel eller tång. Dra den negativa kabeln från terminalen och lägga bort den från batteriet tills förstärkaren är installerad.
4.
Lossa klämman på batteriets pluspol med nyckeln. Placera förstärkaren kabelsats ring terminal på den positiva batterikabeln post. Dra åt klämman till posten, hålla ringen terminalen på plats på bly. Dra ut säkringen från hållaren på ringen terminalen tills installationen är klar.
5.
Anslut den blå strömkabeln från förstärkaren kabelsats att ringen terminalen. Dra kabeln genom brandväggen och in i fordonets hytt. Använd en etablerad väg från motorutrymmet på insidan av fordonet. Sladden kommer att hamna nära golvet på förarsidan av fordonet.
6.
Bort bilens stereo från stereo montering dockan på instrumentpanelen. Borttagning instruktioner finns i fordonet reparationshandboken.
7.
Koppla stereo ledningarna från baksidan av radion och ansluta ledningarna till ett kabelnät adapter. Adaptern gör att du kan ansluta signalkabeln och sätt på bly för förstärkaren.
8.
Anslut adaptern kabelnätet leder till motsvarande uttag på baksidan av stereon. Anslut signalen och sätt på bly-kablar (ingår i förstärkaren kitet) i lämpliga leder av kabelnätet adaptern. Se kopp manual sele adapter för instruktioner om vilka leder är särskilt avsedda för förstärkaren kablarna.
9.
Feed förstärkaren kablarna från stereon via baksidan av stereon montering dockan. Kablarna fram sjuk nära golvet på fordonet. Konsultera reparationshandbok för instruktioner om hur man får tillgång stereo ledningar bakom instrumentpanelen.
10.
tillbaka stereon i instrumentpanelen stereo montering docka av fordonet.
11.
Kör elkablar på vänster sida av fordonet och kablarna förstärkaren från stereon ner den högra sidan av fordonet till den plats på förstärkaren.
12.
Anslut strömkabeln till ineffekt uttag på förstärkaren . Anslut signalen och sätt på blykablar till rätt uttag på förstärkaren.
13.
Fäst jordkabeln i förstärkaren kabelsats till förstärkaren och en skruv eller bult nära förstärkaren. Om du monterar förstärkaren under sätet, använd en bult som förankrar stolen i sätet spåret. Om du väljer att montera förstärkaren i bagageutrymmet eller bakre lastutrymmet på fordon, använder någon skruv som är direkt ansluten till ramen av fordonet. Startförbudet källa bör inte vara längre än 18 inches från förstärkaren för korrekt jordning.
14.
Anslut högtalarkablar till förstärkaren och väg dem till den plats där högtalarna du anger för att ta emot den förstärkta signalen från förstärkaren. Anslut kablarna till högtalarna. Du kan behöva genomföra en sele högtalarinkoppling beroende på fordonets högtalare. Återgå till fordonets batteri.
15.
Byt jordkabel till den negativa batterikabeln och dra åt kabelns klämma till posten med hjälp av skiftnyckel. Placera säkringen i hållaren på ringen terminalen och stäng innehavarens lock. Byt beläggningar över vart och ett av batteripolerna och nära bilens huva.


Relaterade artiklar


keramiska vs rostfritt stål rubriker
hur man programmerar en Honda pilot fjärrstyrning
diy eftermarknaden bilstereo installation i en Mitsubishi Eclipse
hur man programmerar en bil fjärrkontroll för en äldre garageport
hur du redigerar en Dodge Durango
hur du tar bort radio från en 2001 Nissan Sentra
hur man plocka ut fälgar
hur man airbrush en mustang
typerna av strålkastare
hur du tar bort en 2001 Mitsubishi Eclipse radio