hur man installerar en främre fjäderben bar på en MK3 supra

hur man installerar en främre fjäderben bar på en MK3 supra

Toyota Supra gjordes 1979 till 2002. Den tredje generationen Supra, även känd som den MK3 Supra, gjordes 1986 till 1992 och är en populär grund för en anpassad bil. Supra tar väl till uppskov förbättringar, och en av de gemensamma tillägg är installation av en främre fjäderben stag. Vid kurvtagning, torn staget flex, vilket gör bilen känner mindre exakt och styrningen mindre direkt och lyhörd. En strut brace förbinder toppar av fjäderben torn med en styv bit metall, vilket stagning chassit och förbättra suspensionsstabilitet och styrrespons.

Du behöver:
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
. Obestämd nycklar.
Fjäderben stag.


1.
Installera stötta stag när fordonet parkeras på en plan yta. Bilen ska inte lyftas eller stöds av en domkraft eller pallbockar.
2.
Öppna motorns huven. På den tredje generationen Supra, är de övre fjäderbenet kåpor skruvas upp på fjäderbenet torn på höger och vänster sida av motorrummet. De fjäderben tornen hålls på plats av tre nötter som åt på pinnskruvarna som sticker ut genom strut torn, och som är en del av fjäderben församlingen. Muttrarna omger mitten av fjäderbenet.
3.
Ta bort muttrarna på de toppar av chock torn med en hylsa och ett spärrskaft. (Eftersom bilen är parkerad med hjulen på marken och upphävandet laddade, finns det ingen risk för att den chock församling som faller bort från fjäderben tornen. ) Ställ nötterna åt sidan så de inte går förlorade. Om området under och runt nötter är fet, torka det med en trasa och lite rengöringsmedel.
4.
Montera stag över pinnbultarna genom att justera de hål som borras i stag med nitar som håller staget enheten på fjäderben tornen. Skjut staget ner över reglarna tills den sitter ordentligt mot plåten. Långsamt lägre huven för att se till att ingen interferens mellan nackskyddet och huven, och att rampen kan stänger och låser helt.
5.
Avsluta installationen av stag genom att trä muttrarna tillbaka till tapparna och dra åt dem med uttaget och spärrfunktion. Om bygeln är justerbar och har justermuttrarna i mitten av baren, justera mutter med en öppen nyckel tills båda sidor av stag är spänd mot motstående fjäderben tornen. Dra åt låsmuttern upp mot justermuttern.


Relaterade artiklar


hur man ändrar på radio i ett 1987 dodge ram
hur man köper använt läder säten för en 2007 Subaru Outback
typer av ford kolvar
vad är OEM hjul?
installera instruktioner för en stereo i en 1993 nissan lastbil
fördelarna med en draganordning, över en RODERHAKE krok
hur man installerar en bilstereo i en 1998 nonchalant
hur du tar bort C-10 kontrollgrupperna
hur man programmerar garageportöppnare på en 2002 Jeep Grand Cherokee
hur du anpassar en 1988 mustang