hur är däck tillverkade?

hur är däck tillverkade?

Däcken är nästan överallt. De är på alla typer av bilar, lastbilar, jeepar, bussar och industriella fordon. De möjliggör rörelse genom olika typer av terräng med relativ lätthet. Däck kan även ha ett liv efter förmån i form av bränsle eller som en gunga. Vad som verkar vara en enkel konstruktion av gummi är faktiskt en komplex skapelse med flera olika lager och material

Du behöver:.
Socket set och spärrfunktion
Obestämd nycklar.
Fjäderben stag.

på insidan

Den fälgen är det innersta lagret av däcket. Detta är en metall cirkel som är gjorda av antingen stål eller aluminium. Det stöder form av däcket och tillåter däcket att fästas på hjul på fordonet. Fälgen är i allmänhet knuten till hjulet genom metall stöder och är ofta täckt med en navkapsel. Resten av däcket bifogas sedan till kanten så att luft kan flöda mellan fälgen och resten av däcket, håller det uppblåsta.

Innerbeklädnad

innerbeklädnad stiger upp från däcket i en upp ner "U" mode. Det är där luften hålls i det tomma utrymmet mellan fälgen och det inre liner. De flesta däcken inte använder luft som rör längre-var som vanligt i tidigare-men i stället har luften sväva i detta område. Butylgummi eller en halogen butylgummi förening är oftast används för att skapa denna inre foder. Innerlinern är mycket tunn, även om den exakta tjockleken varierar per däck. Den framställs genom ett system som kallas kalandrering-processen för att trycka ett material för att göra det tät men tunn -. Grund av den tunna struktur innerbeklädnad

Bead Filler

pärla filler håller innerbeklädnad till kanten. Den innehåller pärla tråd, vilket är en lång tråd slinga som cirklar i ytterkanten av däcket flera gånger. Denna tråd är omgiven av flera tjocka lager av ett hårt gummi för att inte skada andra delar av däcket. En flishugg, ett gummimaterial hunsade kornet filler också är knuten till kornet filler för att skydda väggen och en Flipper, en gummi låsanordning håller allt på plats.

Body skikt

Kroppen skikt är två band av stål och tyg som varit kalandrerat i tunna strimlor som ger stöd och skydd till däcket. Gummi pressas sedan mellan sladdar och stål för att ge en skyddande skal över stjäl och tyg, vilket skapar en stabil och solid däck konstruktion. Styrka och kvalitet av däckets bestäms av luckorna i sladdar, den stela konstruktionen och bindning mellan ytorna. Detta är sedan täckt med en nylon mössa. Locket inte helt täcker kroppen skikt, utan den sitter mellan skikt och däckets slitbana.

Gummibana och sidoväggar

gummi på däcken är ofta en blandning av både gummi och en filler. Detta gör att gummit mer lämpade för att hantera de olika förutsättningar att däcket ska användas i. De olika däck särdrag omfattar däck skapat för att hantera snö, regn eller våta väderförhållanden, däck för preformance och racing, eller den vanligare alla däck säsongen . De vanligaste typerna av gummi som används för däck inkluderar naturgummi, styren-butadiengummi, polybutadien gummi och butylgummi, även om andra typer av gummi används också i däcktillverkning. Svart kol och kisel ofta läggs till gummi i olika mängder för att ge gummi med olika egenskaper. Gummit är blandad och bildas genom en maskin process som ger gummit i form av ett slag, som bara är en obruten linje av gummi.

Övertramp och sidoväggar

slitbanorna sidoväggarna bildas genom en process kallas extrudering. I denna process ingår att tvinga rågummi komponenter i en maskin som pressar dem till önskad form. Detta görs genom uppvärmning av gummi till önskad temperatur och sedan passera en forma huvud. Samma maskin som används för att pressa igenom slitbanan hos det däck kan inte användas för att pressa igenom sidoväggarna på grund av den extrema skillnaden i konsistens och storlek slitbanan verser sidoväggarna. Mer än en extrudering huvudet och maskin kan vara nödvändiga för sidoväggar, särskilt om en dekorativ sidovägg håller på att utformas, till exempel en vit inringad sidovägg.

Församlingen

Varje del av däcket är sammanfogade med användning av maskiner och robotar. Detta sker vid höga temperaturer och tryck för att säkerställa att alla komponenter håller ihop ordentligt. När monterade däcket botemedel för en viss tid vid en inställd temperatur. Denna gång och värmeförhållandet beror på de särskilda gummiblandningar som används i däck-processen och användningen av däcket. Inspektörerna därefter igenom däck efter härdning av däcket. Däck som inte klarar kontrollen är sedan återvinns och används i skapandet av andra däck.


Relaterade artiklar


Hur får man en huggorm fjärrkontroll för att öppna en garageport
hur du tar bort en radio GM fabrik
eftermarknaden avgaser hjälp
hur du tar bort fabriken navigering från en Toyota 4runner
hur du tar bort en 1999 radio mazda årtusenden
hur du beställer bil dekaler
hur man installerar en diskant på en Honda Civic
hur man installerar satellitradio i en 2005 Ford Escape
hur du tar bort dörren högtalaren på en Lexus ls430
hur du tar bort radion på en 2000 Lexus LS 400