hur man ansluter en subwoofer till en bilstereo

hur man ansluter en subwoofer till en bilstereo

Du behöver inte vara ett mekaniskt guide för att ansluta en subwoofer till en bilradio. Subwoofers ger bas till en ljudanläggning. Subwoofern är större högtalare kräver en starkare signal än en vanlig fabrik stereo typiskt ger. För stereoanläggningar inte är utrustade med en förstärkare, behöver du installera en förstärkare med subwoofern eller välja en aktiv subwoofer-en sub med inbyggd förstärkare

Du behöver:. .
10 mm nyckel
Förstärkare kabelsats.
Kabelstam adapter.
Kåpa borttagningsverktyget.
Högtalarkabel.
Drill.
Gummiskyddet.

Anslut

en subwoofer


1.
Lyft suffletten. Lossa kabeln från batteriet. Den negativa kabel ansluter batteriet till ramen av fordonet. Lossa kabelns klämma med 10 mm nyckel och flytta kabeln på avstånd från den negativa polen.
2.
Ta bort skruven som håller den positiva kabeln till den positiva batterikabeln. Placera ringen terminalen från förstärkaren kabelsats på bly och ersätta bulten med nyckel, säkra kabeln och ringkontakt till pluskabeln inlägget.
3.
Ta ut säkringen från säkringshållaren på ringen terminalen. Säkringshållaren är den färgade plasthölje halvvägs ner kabeln i ringen terminalen. Anslut strömkabeln ur satsen in i ringen terminalen. Detta kommer att leverera ström från batteriet till aktiv subwoofer.
4.
Feed kabeln från batteriet på insidan av fordonet genom brandväggen. Brandväggen skiljer motorrummet från insidan av fordonet. Vissa fordon kommer att ha en etablerad öppning för kabel. För fordon utan öppning, borra ett hål i brandväggen, bakom batteriet och placera en gummiskyddet i öppningen för att skydda kabeln från skarpa kanterna i hålet. Flytta till fordonets inre.
5.
Bort bilens stereo. Se bilens reparationshandbok för anvisningar om stereo borttagning.
6.
Koppla stereo kablar från baksidan av stereon och anslut den till ett kabelnät adapter. Adaptern kommer vara färgkodade eller ha ett medföljande manual beskriver anslutningar.
7.
Anslut adaptern kabelnätet leder till baksidan av stereon.
8.
Anslut patchkablar från förstärkaren ledningar kit i motsvarande leder av kabelnätet adaptern. Plåstret kablarna kommer att ge signal till subwoofer och slår på förstärkaren inom sub under ledning av huvudenheten.
9.
Feed plåstret kablarna genom den bakre delen av stereo docka. Kablarna kommer fram ur instrumentbrädan i foten väl av passagerarsidan av bilen, som ska dirigeras till platsen för subwoofern.
10.
tillbaka stereon i instrumentbrädan i fordonet. (Se bruksanvisningen för din fordonets installation. )
11.
Dra patchkablar från stereo till platsen för sub. Dölj kablarna under mattan för ett professionellt utseende. Lyft mattor med en kåpa borttagningsverktyget. Bänd mattor från golvet vid sidan av mittkonsolen och i dörröppningar för att lägga kablar från fordonets front till bakre bagageutrymmet eller bål. Konsultera fordonsreparationer handbok för särskilda instruktioner om lyft och ersätter mattor.
12.
Dra elkabeln (från foten väl på förarsidan) till bashögtalaren plats. Kör strömkabeln och kablar lapp på motsatta sidor av fordonet för att undvika signalstörningar.
13.
Anslut patchkablar i rätt uttag på subwoofern. Anslut strömkabeln till uttaget märkt "Power" på sub.
14.
Anslut den negativa kabeln till den negativa batteripolen bly. Dra kabelns klämma med nyckeln. Byt ut säkringen i säkringshållaren på ringen terminalen och stäng säkringshållaren facket lock.
15.
Slå på stereon och välj läge högtalare arrangemanget. Aktivera subwoofern och höja volymen på källan innehåll (CD, radio, etc). Lyssna på svaret från subwoofern för att säkerställa att det fungerar ordentligt.

Ansluta en konventionell subwoofer till en stereoanläggning Utrustad med en förstärkare


1.
Koppla bort negativa batterikabeln från minuskabeln terminalen med skiftnyckel.
2.
Placera subwoofern i bagageutrymmet eller bakre lastutrymmet på fordonet.
3.
Anslut högtalarkablar till förstärkarens positiva och negativa resultat.
4.
Dra högtalarkabeln är ansluten till förstärkarens negativa utgång till den negativa ingången på subwoofern och anslut ledningar. Dra högtalarkabeln kopplas från förstärkarens positiva utgång till den positiva ingången på sub och anslut kabeln.
5.
Placera den negativa batterikabeln på den negativa batterikabeln post. Dra kabelns klämma till posten med nyckeln. Stäng huven och testa subwoofern.


Relaterade artiklar


skillnader mellan en moonroof & en taklucka
de bästa däcken för en 86 corvette
hur du tar bort en 1995 radio ford lastbil
hur att uppgradera hjulen på en s10
hur du tar bort en versa radio
hur man installerar en motorantenn
hur man bygger en kil sub låda
hur man byter en stereo på en 1993 kvicksilver sobel
hur man installerar dimljus på en Honda Accord
hur man återställer ett larm kvicksilver bergsbestigare