hur man ljudisolerade en bil

hur man ljudisolerade en bil

Bullret från vägen rusa under våra fordon kan bevisa irriterande. Det kan påverka kvaliteten på ljudet från system bilstereo och göra det svårare att höra samtal mellan passagerare. För att hjälpa isolera kupén från ljud utifrån kan Dynamat ljuddämpande plattor installeras. De erbjuder en extra fördel att skydda mot värmen på väg

Du behöver:. .
Skyddsglasögon
Wrench.
Skruvmejsel.
Dammsugare.
Slang-och vattenförsörjning.
Maskeringstejp.
Penna.
Tin snips.
Rakblad kniv.
Glasfiber rullande verktyg.


1.
Ställ fordonet på ett plant underlag. Dra åt parkeringsbromsen och öppna alla dörrar. Sätt på dig skyddsglasögon. Ta bort bilens registreringsskyltar dörrtröskel genom att ta bort skruvarna med en skruvmejsel och ställ dem åt sidan.
2.
Bort sätena. Lossa fästskruvarna i framsätet med en skiftnyckel. (Det bultar kan placeras i passagerarutrymmet på sätet reglagen eller under fordonet kommer upp genom golvet pannan och i sätet reglagen. ) Om de är åtkomliga under fordonet, är det inte nödvändigt att höja bilen-de kan nås genom att nå under fordonet cirka 6 till 8 inches. När bultarna tas bort, Ställ stolarna undan på golvet. För att ta bort baksätet, helt enkelt skjuta stolen botten ner och samtidigt trycka den mot stammen (på baksidan). När du känner att det pop fri från berget, lyfta upp sitsen och ur position. Ställ in säte utanför fordonet på golvet.
3.
Ta bort säkerhetsbälten och mattor. Använd en skiftnyckel för att lossa bultarna och ställ in säkerhetsbälten åt sidan. Markera varje bälte med en bit maskeringstejp och en penna för att säkerställa att det går till rätt plats när installeras om. Ta bort mattor genom att helt enkelt börja vid fronten och dra den bakåt. Det är inte limmas ned och kommer att glida ut. Ställ den åt sidan på ett rent golv.
4.
Rengör golvet i bilen. Dammsug hela golvet och använd en slang för att skölja ner. Låt det torka ordentligt innan du fortsätter.
5.
Skala skyddsöverdrag bort av baksidan av Dynamat att exponera självhäftande och tillämpa den på bilens golv. Var noga med att arbeta långsamt för att eliminera luftbubblor. Du kan beskära Dynamat i storlek eller klippa den till form med ett par stora tenn snips. Var noga med att täcka hela golvet och tryck ned jämnt att jämna ut det. Om du får något luftbubblor, använda ett rakblad kniv för att skära bubblan och tryck ut luften med glasfiber skruvdragare. Använd rakblad kniv att skära runt alla skruvhål i golvbrädorna.
6.
tillbaka mattan. Skjut mattor på plats och kontrollera att den är rak.
7.
Tillbaka säkerhetsbälten i sitt rätta läge och byt ut bultarna. Dra åt bultarna med en skiftnyckel.
8.
Tillbaka sätena. Byt ut baksätet först genom att skjuta den på plats och tryck ner den när du trycker den på plats. När du känner att den knäpps spåret, låt det glida framåt och in i låst läge. Byt framsätet genom att ställa in stolen i rätt läge och ersätter monteringsbultar. Dra åt bultarna med en skiftnyckel.
9.
Tillbaka dörrtröskel plattorna genom att sätta dem på plats och ersätter monteringsskruvar. Dra åt skruvarna med en skruvmejsel. Stäng dörrar.

Tips och varningar


 • För ytterligare ljuddämpning, installera Dynamat insidan av dörren paneler. Ta av det inre dörrpanelerna och tillämpas på insidan av dörrarna.
 • aldrig använda en ficklampa för att värma Dynamat i ett försök att göra det böja i form lättare som skador på Dynamat kan resultatet.


 • Relaterade artiklar


  hur man stämmer en volkswagen golf
  vad är dåligt med kallt luftintag?
  hur du tar bort stereon från en 2003 Honda Civic
  hur man installerar GMC fotsteg
  hur man kan jämföra gps för ett fordon
  hur du tar bort stereon i en 1992 honda
  hur du installerar en radio i en 2001 Nissan Sentra
  eftermarknadsprodukter för mini lastbilar
  hur man kan förbättra 1996 Nissan Sentra prestanda
  Avinstallera en 2008 stereo Chevy Cobalt