gör det själv avgaser rubriker

gör det själv avgaser rubriker

Förbyggda anpassade headers kan köra in i tusentals dollar, som har skapat en småindustri för dem som vill göra sina egna. Tillverkning din egen rubriker kan vara ett intressant projekt och ett fantastiskt cash-sparare för dem som behöver anpassade rör för en udda-ball motor /chassi kombination

The Plan

Tanken bakom rubrikerna är att ansluta motorns individuella cylindrar ihop så att deras avgaser kan ledas till ett enda rör. Det finns mycket vetenskap till header design, men grunderna komma ner till detta: en bra uppsättning rubrikerna kommer att vara tillräckligt stor för rören att evakuera alla motorns avgaser vid höga varvtal, men har långa och smala nog rör behålla hastigheten så dessa gaser kommer att flytta vid låga varvtal.

huvudtyp

Den första sak du behov av att avgöra innan konstruera rubriker är exakt vilken du ska bygga. Det finns massor av mönster på marknaden, men här är grunderna:

ojämlika längd shorty headers: Dessa är de äldsta och mest grundläggande typen och är lättast att bygga. Denna typ kopplar helt enkelt att motorn ett rör med kortast möjliga primära rör och är den minst effektiva typen

lika långa rubriker. Dessa kan antingen vara full längd eller rubriker shorty och har extra längden på den bakre eller centrum cylinderns slangar. Även svårare att bygga, uppmuntrar denna typ "rensning", eller evakuering av en cylinder är gaser av tidens anothers.

Tri-Y headers: Denna typ länkar den primära rör av cylindrar som eld ur fas med varandra, och (diskutabelt) göra ett bättre jobb av rensning än lika långa. Även svårt att bygga, utseendet och ljudet av Tri-Ys är klassiska, och resultat är bra

180-graders headers. Vetenskapen bakom dessa är komplexa (och de är en mardröm att bygga) men prestanda är oöverträffad. Om du inte redan vet vad 180s är, så håll dig borta. Det är lätt att göra en röra av utformning och vinden upp med en helt ny hög med skrot slang

Construction

Använd alltid en gör-det -själv-header-kit, det kommer att ha alla flänsar, rör, samlare och förböjda rör du behöver för att utföra uppgiften. Du kan försöka att sätta ihop alla delar och slangar själv, men att behöva klippa ditt eget flänsar är inte värt $ 50 kommer du att spara mer än en byggsats.

När man uppför rubrikerna, börja vid flänsen och passar din ledningar genom trial and error tills de närmar sig huvudet samlare. Svetsa dem på plats efter provmontering och TIG (eller alternativt, MIG) svetsa ihop dem. Om du inte kan TIG svetsa, sedan skicka ut dem till någon som kan.

Finishing

Förkromning rubrikerna kommer att få dem ser bra ut, men plåten tenderar att flagna över tiden. Gå i stället för någon av de keramiska-metalliska pulver-beläggningar på marknaden idag. Keramiska beläggningar liknar och kommer att öka hästkrafter genom att hjälpa till att hålla huvudet huvud finns inuti sitt rör.


Relaterade artiklar


bullet nerf bar installera instruktioner
hur du tar bort en 1999 radio mazda årtusenden
hur man byter en bilradio 6-CD-växlare
bilstereo elektriska störningar Vanliga frågor
hur man installerar en eftermarknad förstärkare i en 2001 Chevrolet Impala
alternativ till turbo
hur man väljer komponent högtalare
Lägga till en fjäderben stag till en a1/mk1 VW kanin
effekterna av lera däck
Dragkrok vs RODERHAKE dragkrok