DIY: pärla fälgar

DIY: pärla fälgar

En beadlock är en krage som håller sträng av ett däck på fälgen när trycket är inte tillräckligt att göra det. Beadlock fälgar är användbara för off-Roaders som måste ofta köra sin stora däck vid låga tryck för att genomsöka över hinder eller genom lera. Specialbyggda, eftermarknaden beadlock fälgar kan vara dyrt, men kunniga byggare har gjort egna i årtionden

Du behöver:. .
Kryssmejsel

Material

Även om det är möjligt att klippa ditt eget låsringar från 1 /4 plåt, du är mycket bättre att helt enkelt köpa en förpaketerad kit. För omkring $ 50 per hjul, du får kraftiga stål låsringar och all hårdvara som behövs för att säkra låsringarna tillsammans. Du är nästan säkert att spendera så mycket om stålplåt ensam, utan hänsyn till den tid och kostnad för kapning och borrning.

Prepping Rim

Installera ett beadlock kräver avlägsnande av RIM: s ursprungliga yttre pärla (fläns). Det finns flera medel för detta (bandsåg kapning, kapskivor, plasmabrännare skärning), men det bästa är avlägsnande av svarv skärning. Detta lämnar den sannaste och rakaste kanten, men kan köra dig så mycket som $ 25 per hjul om det görs på en mekanisk verkstad. En snygg trick som används av off-Roaders i årtionden är att ta bort både bakdäck från lastbilen, montera ditt projekt fälg på axeln, starta motorn och använda bilens egen axel som en svarv.

När ditt projekt fälgen är spinning kan du ta bort kornet genom att trycka på en för ändamålet gjort skärverktyg till sin bas, men en fram-och återgående sågklinga fastsatt med en uppsättning vice grepp fungerar lika bra . Ta av pärla, prep området för svetsning med en mässingstråd hjul.

Fästa Beadlock

När du är säker på att du har beadlock flänsen centrerad på hjulet, platta ut den med en tung stålplåt och please-svetsa flänsen i stället. För att förhindra överhettning, lämna ca 3 till 4 inches mellanrum mellan häftsvetsar. Slutför svetsa beadlocks, igen, och se inte att överhetta materialet.

Oavsett hur begåvad en svetsare du är, är det svårt att få en lufttät tätning med något annat än en TIG-svetsare. Även då Pinhole-läckage är inte osannolikt. Medan budgeten lösningen är att helt enkelt slather hela skarven med silikon RTV, det är långt ifrån den mest eleganta, överväga ficklampa-lödning leden. Processen kräver endast lite lödning stav (inte bly), fluss pasta och en billig ($ 20) butan fackla. Hårdlöda-fyllning är stark och kommer att permanent försegla svetsen oavsett vad extrema temperaturer du kan stöta på.


Relaterade artiklar


hur du ansluter en cb till ett 12 volts säkring
diy 4x8 släpvagn
hur man uppgraderar en Honda från 115 hk till 130 hk
Felsökning av installation bilstereo
hur man läser däckstorlek på hjul
hur du tar bort grillen på en 2002 chevy blazer
hur man får mer hästkrafter
Grand Am marken effekter
hur man installerar GMC fotsteg
hur du installerar en bakre spoiler på en 2005 mustang