hur man byter fälgar på en Honda

hur man byter fälgar på en Honda

Uppgradering av hjul på en Honda, oavsett om det är ett helt lager Accord eller en modifierad Civic, är ett gemensamt åtagande. En uppsättning eftermarknaden lättmetallfälgar kan hjälpa din Honda ser bättre ut, liksom prestera bättre och öka dess värde. Det finns många val när det gäller att installera hjul, så det kommer verkligen ner till personlig preferens

Du behöver:. .
Domkraft
Pallbockar (tillval).
Nya hjul.
Momentnyckel.


1.
Bestäm vad hjulet stil du vill ha. Det finns en förvirrande mängd hjul för Hondas så det är bra att ha en uppfattning om utseendet du går för, oavsett om det är mer av en gata blick eller en ras-inspirerade utseende. Du bör också ha en uppfattning om vilken storlek hjul du vill installera. Handla på nätet för ett brett utbud av hjul mönster. När du har hittat hjulet du vill kan du beställa dem från en större hjul distributör med en installerad däck. Du kan också köpa hjul lokalt från ett hjul butik eller ens en bildelar butik.
2.
Se till att du köper rätt bultmönster och offset. Äldre Hondas använda ett 4x100 bultmönster (fyra bultar hål som är 100-mm mittemot varandra) medan nyare Honda använder en fem-lug hjul design. Beroende på vilken modell av Honda som du har, offset kommer att variera. Du vill att du ska få rätt hjulets fastsättning så att det inte finns några störningar problem med karosseri, bromsar eller fjädring.
3.
Ha rätt installerad däck. Om du ändrar storleken på hjulen på din Honda behöver du också ha nya däck installerat. Om, å andra sidan, din nya hjul har samma storlek som din befintliga hjul, kan du helt enkelt däcken bort från den gamla hjul och installeras på de nya. Kom ihåg att ju större hjulet är, desto lägre profil däcket måste för att undvika problem med passformen.
4.
Installera hjulen. Det första steget i att ersätta dina hjul när du har dem faktiskt är att ta bort din gamla hjul. Lossa muttrarna för hjulen. Höj fordonet med en domkraft och stödja den med en pallbock medan du tar bort hjulet. Du kan göra ett hjul i taget eller så kan du stödja bilen på fyra pallbockar. Slutför ta bort muttrarna och dra hjulet bort av bilen.
5.
Skjut nya hjul och däck på navet. Sätt tillbaka muttrarna och lägre fordonet till marken. Dra åt muttrarna med rätt moment för din modell med en momentnyckel. Det rekommenderas också att du har ditt fordon uträtad efter byte av hjul och däck eftersom upphävandet anpassningen kan ändras.


Relaterade artiklar


hur man byter fälgar på en Honda
hur man stämmer en 2002 Audi A4
hur man bygger en kil sub låda
aluminium vs gjutjärn motorblock
hur man bygger en bil motorantenn
föreskrifter om fordon med effekter neon marken
hur du installerar en ny radio i ett 1996 Jeep Cherokee sport
hur du tar bort en Ford Thunderbird lager radio
hur man byter en hydraulcylinder tätning
hur man programmerar en Saab fjärrsändare