hur man tråd en amp med seriell & parallella

hur man tråd en amp med seriell & parallella

Många bilstereo entusiaster väljer att komplettera sin stereoanläggning med en eftermarknad förstärkare. Förstärkaren förstärker signalen från huvudenheten, en tydligare, fylligare och starkare ljud från fordonets högtalare. Förstärkare kan anslutas till flera subwoofers via serie eller parallell kretsar. Nyckeln till beslut om att gå med serie-eller parallell kabeldragning är i godtagbart impedans på din förstärkare och antalet högtalare du ansluter. Serie orsakar kretsar impedansen på varje högtalare som ska läggas samman, medan parallella kretsar delar impedans med antalet högtalare. . En konfiguration som resulterar i en impedans nivå inom intervallet din förstärkare är målet

Ansluta högtalarna parallellt


1.
Anslut högtalarkabeln till den positiva utgången på förstärkaren. Anslut kabeln från den positiva utgången på förstärkaren till den positiva ingången på den första högtalaren.
2.
Anslut högtalarkabeln till den positiva ingången på den första talaren, och ansluta denna kabeln till den positiva ingången på den andra högtalaren.
3.
Anslut
högtalarkabeln till den negativa utgången på förstärkaren. Anslut högtalarkabeln från den negativa ut för förstärkaren till den negativa ingången på den första högtalaren.
4.
Anslut högtalarkabeln till den negativa ingången på den första talaren, och anslut att ledningen till den negativa ingången på den andra högtalaren.

Ansluta högtalare i serien


1.
Anslut högtalarkabeln till den positiva utgången på förstärkaren. Anslut som högtalarkabeln till den positiva ingången på den första högtalaren.
2.
Anslut en högtalarkabeln till den negativa ingången på den första högtalaren. Anslut högtalarkabeln från den negativa ingången på den första talaren till den positiva ingången på den andra högtalaren.
3.
Anslut en högtalarkabeln till den negativa ingången på den andra högtalaren. Anslut högtalarkabeln ansluten till den negativa ingången på den andra högtalaren till den negativa utgången på förstärkaren.

tips och varningar


Bestäm
 • kapaciteten för din förstärkare och jämför det med de slutliga resultat som uppnåtts genom ledningar i serie är parallella kretsar. Skapa en impedans nivå utanför intervallet accepteras av din förstärkare kan leda till förstärkaren skador.


 • Relaterade artiklar


  hur att uppgradera en 1989 ford balsam ranger luft
  Hur konvertera en 12 volt till AC
  hur du tar bort & ersätta en 1995 chevy hjul Tahoe styrning
  hur man tar cd-spelare ur en 2006 Dodge Stratus
  hur man bygger en racerbil ur en 1990 mustang
  hur man kan förbättra prestanda för en Saab Aero
  Hur gör jag programmera en nyckelbricka till en 1994 Dodge Ram?
  hur du tar bort stereon i en 2002 utforskare
  hur man kan förbättra diesel prestanda och effekt
  hur man gör backup kamera vistelse på tundran