hur man installerar en Sirius-tuner och media gateway in i 2009 Ford F-150 (icke-Navi)

hur man installerar en Sirius-tuner och media gateway in i 2009 Ford F-150 (icke-Navi)

Ford F150 (icke-Navi) levereras klar för Sirius Satellite Radio du behöver bara köpa en tuner och media gateway. De flesta återförsäljare i SoCal ville 800 dollar för de delar och ytterligare 500 för att installera. Denna guide visar dig hur man gör det på de billiga

Du behöver:. .
Lör Tuner (Sirius SCC1)
Media Gateway (PXAMG).
Flathead skruvmejsel (s).
9 /32 uttag + Ratchet + 2in extender.


1.
Det första steget blir att hitta en mottagare och media gateway för din bil. Det finns några tillgängliga på Internet med aningen annorlunda om du bara vill ha en AUX-port eller iPod integration etc. För detta installera plockade jag en Sirius SCC1 tuner, en iSimple PXAMG Audio Media Gateway, och PGHFD1A sele att 2009 Ford behöver. Jag hittade dem finns i ett kit för ca $ 205,00. När vi har allt tillsammans är vi redo att börja.
2.
Koppla bort den negativa batterikabeln på trucken. Detta för att förhindra oavsiktlig shorts.
3.
Lossa strömbrytarpanelen, till höger om cigarettändaren, med hjälp av en skruvmejsel. Det finns en liten skåra där skruvmejseln kan sättas in.
4.
Underneath strömbrytarpanelen, ta bort (1) 9 /32 skruv.
5.
Använd en liten skruvmejsel, försiktigt bänd upp och ta bort gummi panel placerad på toppen av radion. Ta sedan bort (2) 9 /32 skruvar som är under och nu utsätts för.
6.
Börja från botten och arbeta upp, dra försiktigt på listen till vänster och höger om radion, som håller AC ventilerna. Botten bör lossna lätt, och blir lite svårare eftersom du arbetar dig uppåt. Dra bara tills de blir oklippta, är det inte nödvändigt att dra bort dem helt. Endast klipp hålla på radion fronten måste ångras.
7.
Försiktigt dra i hörnen av fronten till unclip. Den metod jag använde var att Koppla loss alla fyra hörnen sedan flytta till vänster från hela gjutning först, därefter höger sida. Efter fronten är lös och i frount av gjutning, FN klipp alla kabelnät från baksidan av frontpanelen.
8.
Du skall nu se själva radioenheten, ta bort (4) 9 /32 skruvarna som håller i radion, dra ut och koppla bort små och stora kabelnät på baksidan av radioenheten.
9.
Ovanpå instrumentbrädan ovanför LCD-skärmen, ta bort gummiinsatsen insidan av stora plastbrickan. Ta sedan bort (2) 9 /32 skruvarna som håller prova i. Du har nu tillgång till baksidan av skärmen enheten.
10.
Hitta din Media Gateway adapterkabelstam (PGHFD1A ) och mata små back 4-polig slut ner från rymden i skärmens baksida enheten till det utrymme där radion är bosatt. Dra sedan ut befintliga kabeln som går in i skärmen enheten och koppla in PGHFD1A kontakten. Du kommer inte att använda fabriken kabel, fäst med buntband eller eltejp till något för att förhindra den från att röra sig fritt.
11.
Ta viktigaste kabelnätet (PGHFD1) från Gateway lör rutan och leta reda på motsvarande anslutare till den lilla 4-pin kontakten på kabelstammen. Koppla sedan in detta i PGHFD1A kontakt /sele som du bara sprang från skärmen enheten.
12.
Ta din media gateway (PXAMG) och ta bort både klistermärken på bägge sidor av enheten. Ställ den 2: a dip-switch i läge ON, eftersom vi använder en SCC1 tuner.
13.
Anslut sedan den grå änden av den medföljande mini-DIN till mini-DIN-kabel och anslut den till SCC1 tunern. Anslut den andra änden till media gateway rutan i facket närmast DIP-switcharna. Om du har köpt en modell med en aux-port eller iPod-gränssnittet kan du ansluta till den andra mini-DIN-porten och kabeln till önskad plats.
14.
Koppla in hankontakter, sedan honkontakter av de viktigaste ledningsnätet till fabriken kabelnät och på baksidan av radion. Montera radion och säkra med (4) 9 /32 skruvar.
15.
Anslut den svarta 24-pin microfit kontakten på största kabelnätet i Media Gateway-enheten. Bestäm var du vill köra antennen och anslut /rutten det med SCC1 tuner. Se till att skriva ner tunern SID så att du kan registrera det senare.
16.
Säkra tuner och media gateway i radion facket, och sedan återmontera allt. Du kan koppla in batteriet igen och testa tunern se till att alla anslutningar är bra. Njut!

Tips och varningar


 • Ta det långsamt och lugnt, vet vad du gör.
 • Placera ut alla dina delar innan du start.
 • Om du inte vet vad du gör, få någon som gör.


 • Relaterade artiklar


  Felsökning av en Kenwood förstärkare
  hur du tar bort en 1994 Ford F150 radio
  hur man byter en Pontiac Firebird fjärdedel panel
  hur man programmerar en nyckelbricka på en 2001 Ford F-150
  hur du tar bort radion på en 98 Ford Taurus
  hur du installerar en stereo i en 2005 Ford F-150
  hur man gör backup kamera vistelse på tundran
  hur du tar bort en Ford Thunderbird lager radio
  Hur konvertera chevy 4,3 till E85
  hur du tar bort bakre högtalarna i en 2000 Mitsubishi Eclipse