hur man gör en laddning ett 12-volts batteri

hur man gör en laddning ett 12-volts batteri

Tolv-volts batterier används ofta för att ge elektrisk energi i fordonsindustrin. Tolv-volts batterier används också i marina tillämpningar, som filtret enheten i en avbrottsfri strömförsörjning och som strömkälla för bärbar elektronik.

För att underhålla en 12-volts batteri, måste batteriet debiteras regelbundet. Trickle-laddning är en effektiv och säker metod för att ta ut en 12-volts batteri. En enkel trickle-laddare kan tillverkas från en DC-adapter och klämmor batteri.

Du behöver:
1 12-volts adapter
. 2 batteri klämmor.
Skruvmejsel.
Elektriska tång.
Vinyl eltejp.
Elektronisk (harts core) löda.


1.
Snip spetsen från adaptern. Dra isär ledarna tills det finns en 6-tums avståndet mellan ändarna. Skala 1 /2 tum av isoleringen från varje tråd slut. Lägg en bit eltejp över den positiva kabeln (som är den tråd som tidigare anslutet till centrum konduktören på adaptern spets).
2.
Lossa fästskruvarna på batteriet klämmor. Placera negativa tråden i rymden som skapas av den lossade skruven på den första klämman och dra åt skruven tills kabeln sitter stadigt. Löd kabeln till fästskruven.
3.
Ta bort eltejp från den positiva ledningen. Placera den positiva ledningen in i utrymmet som skapas av den lossade skruven på den andra klämman och dra åt skruven tills tråden sitter stadigt. Löd kabeln till fästskruven.
4.
Fäst positiva klämma ledningen batteri till den positiva batteripolen. Fäst negativa klämma kabeln batteriet till negativa batteripolen. Anslut DC-adapter in i en vägg eluttag.

Tips och varningar


 • En trickle-Laddaren är avsedd att ladda ett batteri under flera timmar. Kontrollera batteriet varannan timme. Om batteriet är varmt vid beröring, fortsätt att ladda batteriet.
 • Ladda inte batteriet i mer än sex timmar. Om batteriet blir varm vid beröring, koppla ur laddaren och ta ut batteriet klämmor omedelbart.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar en radio i ett 1996 utforskare Eddie Bauer Edition med JBL
  exempel på Färgtoning
  installation av drag master dragkrok
  hur man stämmer en Mini Cooper
  hur du anpassar min 2000 Nissan Maxima
  hur man airbrush en mustang
  hur man kan anpassa en Cummins bränslepump
  rullkedjor alternativ
  hur man installerar ett ljudsystem i en bil
  vilka tillsatser kan du lägga med HHO elektrolys?