hur man byter fälgar på toyota corolla

hur man byter fälgar på toyota corolla

Kronan är en av de mest populära modeller som Toyota någonsin har tillverkat och är känd främst för sitt relativt billiga pris, god bränsleekonomi och tillförlitlighet. De flesta Corollas kommer med relativt vanligt hjul från fabriken, eftersom dyrare hjul skulle göra att priset på bilen själv gå upp. Att göra sin Corollas ser bättre ut, många ägare installera trevligare fälgar

Du behöver:.
Domkraft
. Nya fälgar.
Nya däck (tillval).


1.
Bestäm vilken stil och storlek på hjul du vill ha. Det finns många alternativ när det gäller hjul som får plats på Corolla. Om du vill se ett brett urval av olika hjul, besöka en online-butik som säljer hjul (se "medel") och bläddra genom sitt val av hjul tills du hittar ett utseende som du vill. Lokala hjul och butiker däck är ett annat bra ställe att besöket så att du kan faktiskt se hjulen personligen. Du kan gå med större diameter och bredare hjul, men bara hålla i åtanke att du kommer att ha nya däck installerat också.
2.
beställer eller köper hjulen du vill ha. Se till att du beställer hjulen med rätt bultmönster och offset (där hjulet är belägen i förhållande till hjulupphängningen) så att de kan installeras på din Corolla. Corollas göras upp till 2002 har ett 4x100 bult mönster, medan Corollas gjorts efter 2003 har en 5x100 bult mönster. Butiken där du köper dina hjul kommer att kunna se till att du köper rätt bultmönster.
3.
Har nya däck installeras om du inte använder dina gamla däck. Det är vanligt att personer som köper nya hjul också köpa en ny uppsättning däck för sin Corolla. Och om du har gått med större diameter, större hjul måste du installera nya däck. Om du använder ett nytt hjul som har samma storlek som din gamla hjul kan du använda dina gamla däck. Däck ska installeras av en professionell affär på grund av att montering och balansering tar specialitet utrustning.
4.
Installera hjulen på din Corolla. Detta kan göras genom att den butik där hjulen köptes (såvida du inte köpt hjulen genom postorder), eller kan göras av ägaren. Om du gör det själv, börja med att lossa muttrarna till hjulen. Höj fordonet med en domkraft. Avsluta tar bort hjulet genom att ta bort muttrarna och sedan dra hjulet bort av navet. Installera det nya hjulet på navet. Dra åt muttrarna. Sänk Corolla till marken. Slutför skärpa muttrarna i ett korsvis mönster. Det rekommenderas (men inte nödvändigt) att ha uppskov anpassas efter nya hjul installeras.


Relaterade artiklar


Hur konvertera chevy 4,3 till E85
hur man använder hyundia bluetooth med din iPhone
hur man bygger en vadderad sub låda
hur du tar bort en 1994 Ford F-150 ratt
skillnader mellan en taklucka och en moonroof
hur du tar bort en 1999 radio mazda årtusenden
problem med underdrive trissa uppsättningar
OLJEMÄTARE instruktioner
hur man gör en snorkel för en jeep
hur du tar bort fabriken navigering från en Toyota 4runner