hur man bygger en vadderad sub låda

hur man bygger en vadderad sub låda

Baslådor är ofta gjorda av MDF eller medium density fiberboard, eftersom det är billigt och lätt att arbeta med. Sub lådor kan göras på många olika sätt, till exempel släpps ut eller förseglas och också stoppad och ovadderade. Lägga stoppning för att en ruta kommer att minska överskottet vibration och är ganska enkel att göra. Oavsett om boxen släpps ut eller inte, kan stoppning användas för extra isolering

Du behöver:.
Torrtillverkade fiberboard
. Subwoofer.
Rak kant.
Måttband.
Penna.
Kompass.
Tabell såg.
Borrmaskin.
1-tums hålsåg borr.
Jigsaw.
Trälim.
Plast spackelspade.
1.
5-tums eller skruvar
. Poly fylla.


1.
Bestäm mått rutan kommer att behöva för din högtalare genom att följa tillverkarens rekommendationer. Markera alla sidor av rutan på medium density fiberboard i åtanke tjockleken på styrelsen själv, som måste tas med i mätningarna.
2.
Hitta centrum framsidan av boxen och göra en markering. Markera talaren hålet med en kompass. Märk ut hålen för terminalen kopp på baksidan av lådan, med hjälp av kopp sig att spåra hålet. (Terminalen kopp hus terminalerna för att fästa sladdar när du är klar. )
3.
Klipp ut alla sidor av lådan med hjälp av en tabell såg.
4.
Borra ett hål i mitten av terminalen kopp hålet och i mitten av högtalaren hålet med en 1-tums hål såg lite. Använd borrade hål för en startpunkt och skär de större hålen med en sticksåg.
5.
Lägg undersidan av lådan på en plan yta och limma de två sidorna av lådan till botten med trä lim. Skruva fast sidor på plats medan limmet är våt med 1,5-tums eller skruvar. Limma fram-och baksidan på plats nästa, skruva varje sida som du går. Limma upp i rutan och skruva fast.
6.
Täta alla insidan sömmar av lådan med trälim. Skrapa av överflödigt lim på utsidan av lådan med plast spackel. Låt limmet härda helt.
7.
Fyll lådan löst med poly fylla, som finns billigt på din lokala hantverk butik. Skruva terminalen koppen på plats och anslut sedan högtalarkablarna in i terminalen koppen på insidan av rutan. Skruva fast högtalaren på plats och koppla boxen i.


Relaterade artiklar


hur du anpassar en Ford E-350
hur du lägger till ett extra uttag till en stereo spelare
hur du tar bort stereon från en chevy blazer
hur man installerar en fjärrstart
Dodge Caravan Keyless instruktioner träder programplanering
diy spray-liners i
2WD till 4WD ford konvertering
hur du tar bort en fabrik radio från en 2002 Saab 9-3
hur du tar bort ett lager radio från en 2004 Hyundai Elantra
Mazda5 radio avlägsnande