ford focus avgassystem tips

ford focus avgassystem tips

introducerades på Paris Motor Show 1998, var Focus Fords Ave Maria spela för dominans i den populära sporten kompakta och varma kombi marknaden. Under sitt liv har fokus hade inte mindre än åtta olika motorer och fem olika transmissioner. Några av dessa (framför allt den 170 hästkrafter SVT motor) nästan kvalificera Focus som ett bona fide sportbil, avspeglade en status genom sitt stora eftermarknadsstöd.

Header

Om du bara byta ditt lager Focus "header för ökad kraft, kommer du att möta någon brist på eftermarknaden rubriker som påstår sig vara den bästa. De större 2. 0L och 2. 3L motorer kan nöja sig med en bra "Shorty" block-kramas huvud, men du vill använda en något längre och smalare rörssytem för mindre 1. 8L motorer. Fords 1. 8L motorer är inte direkt kända för bottom-end moment och gasrespons, det finns ingen mening att göra det sämre för kanske 1-2 hästkrafter får du ser med större rubriker

Converter

Medan dess fabrik. avgasgrenröret är redan ganska bra, ligger fokus "katalysator (" katt ") inte exakt den högsta strömmande enhet där ute, så du kanske vill överväga ett högt flöde ersättning. Även höga flöden katter inte får vara lagligt i vissa stater, de är de stort på allvarliga hästkrafter junkies med ett öga mot framtida uppgraderingar. Tänk på katten största kork i avgassystemet.

Avgassystem Storlek

En piggna av att ha katten fästas direkt på motorn är att du har möjlighet att ersätta hela avgassystemet med en bult-on eftermarknaden enhet. Även om alla den gamla skolan killar kommer att säga att små avgasrör kommer att bidra till att öka vridmomentet, tror inte det. Tidigare katten kan små avgasrör står bara att hämma avgasflödet och minska hästkrafter. Men gå inte galen: någonting större än 2,5 inches är overkill för allt annat än turbomotorer, och sannolikt kommer att låta som skräp.

Slangar

Avgassystem drone är resultatet av högfrekventa ljudvågor vibrerande den tunnare delar av ett avgassystem s metallrör. Som regel fyra cylindrar som de som används i Focus göra en massa högfrekvent racket, så motstå frestelsen att köpa dessa lövtunna, $ 2,000 titanrör du såg på nätet. Tjocka, mild stålrör kommer bara lägga omkring 15 till 25 pounds till din bil, och kommer säkert att låta bättre. När allt det spelar ingen roll hur snabb din bil är på spåret om du kör det ger dig kronisk migrän.

resonator och Ljuddämpare

När det kommer till en ljuddämpare, glöm dem rak cantaloupemelon-shooters att alla Honda barnen är igång. Gilla det eller inte, det känns ju fruktansvärt och är säker på att resultera i mind-bedövande avgaser drone. Överväga att installera ett kamrar (förvånat) eller hybrid-patroner ljuddämpare för bästa ljud. Här är ett tips: tala med din lokala Mustang ägarens klubb och se om du kan skaffa en begagnad Mustang Cobra ljuddämpare. De går på billiga och ljud ganska bra på Fokuserar. När det gäller resonator går: bli av med det. Du behöver inte det, och det är verkligen inte göra mycket för att kontrollera högfrekventa ljud.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en 2006 Dodge Durango radio
hur du installerar en HID kit på en 2007 Ford Expedition
hur du tar bort en fabrik stereo i en 2006 toyota corolla
vacklade hjul proffs & nackdelar
hur du tar bort Luftrenarenhet på en 2002 ford focus
motorvärmare instruktioner
hur trimma din Mini Cooper
hur du tar bort fabriken cd-spelare i en Chrysler Pacifica
hur du tar bort en dörrpanel på en 1998 chevy S-10
hur du tar bort radion från en 1991 Chevrolet S-10 Tahoe