eftermarknaden avgaser hjälp

eftermarknaden avgaser hjälp

Många biltillverkare använder billigare avgassystem i sina bilar och lastbilar för att uppnå en god prestanda samtidigt som kostnaderna hålls nere. Om du inte gillar hur din avgaserna ser ut eller gör din motor utföra, kanske du vill få en eftermarknad avgassystem till din bil. Innan du väljer ett system, vet vad dina mål är

Förbättringar

Aftermarket avgassystem kan faktiskt förbättra bilens prestanda eftersom subtila storlek eller form skillnader i rören kan tillåta en snabbare och effektivare väg för avgaserna att fly. Enligt Auto Medias webbplats, vissa tillverkare hävdar att deras eftermarknaden avgassystem kan höja din motorns prestanda med 40 hästkrafter.

Eftersom de flesta eftermarknaden avgas rören är bredare än original rör, de kan göra din bil låter starkare och djupare, eller mer "growly," än lager avgasrören.

Funktioner

I allmänhet finns det två typer av böjar i avgasrör. En krossa böja skapar en plisserade område på insidan av böjen, vilket minskar rörets diameter och saktar avgaserna. En dorn böja har en jämn, konstant diameter, vilket ger mindre motstånd mot gaser och är därför effektivare, ökar prestanda.

Förutom att möjligen ha en annan form, de flesta eftermarknaden avgassystem rören har större tips med blankpolerade halsdukar för ett förbättrat utseende.

Mest fabriken avgas rör är tillverkade av stål, som försämras med tiden. När du är shopping för eftermarknaden avgasrör, leta efter aluminiserat stål eller ens rostfritt stål för maximal livslängd. Rostfria stålrör expandera märkbart när de är varma. Efter en viss tid, att avgaserna lederna kan arbeta sig lös så att de skramlar när de är kalla

Välja

När du väljer ett avgassystem till din bil, hålla tanke på alla funktioner du vill ha och din budget. Som avgaser ökar rördiameter, prestanda ökar också, men om du får en diameter som är för stor för din bil kan du skada röret och din bil. För optimal montering, försök att köpa ett system som har utformats för att fungera med din bil märke, modell och år.

Du kan köpa en begagnad eftermarknaden avgassystem, men se till att den kan passera inspektion. Sedan 1992 har avgassystem varit tvungna att bidra till saneringen motor utsläpp innan luftning dem i atmosfären.


Relaterade artiklar


hur man läser däckstorlek på hjul
Hur tar jag bort min kortlek bilstereo?
hur du tar bort en 1999 radio mazda årtusenden
hur du tar bort en bilradio på en Mazda
hur du tar bort en stereo i en Mitsubishi 3000
hur du redigerar en 1996 impala
hur man köper lågprofildäck
fördelarna med pärla lås fälgar
hur du tar bort radio från en 1993 Ford Taurus
smidda vs gjutna aluminiumhjul