OLJEMÄTARE instruktioner

OLJEMÄTARE instruktioner

Lägga till en eftermarknad mätare oljetryck till bil är en bra idé och inte svårt att installera. Många nya bilar inte kommer mätdon oljetryck utan förlita sig på "idiot ljus. " Dessa lampor övervaka det minimum som krävs oljetrycket och varna föraren genom att lysa en varningslampa på instrumentpanelen förrän det finns ett problem. Att ha en oljetrycksmätaren låter föraren övervaka temperaturen motorolja och olja kondition löpande, hjälper till att förhindra större problem med motorn och kan hjälp att upptäcka framtida problem i motorn.

Du behöver:
1/4-tums fasta skruvnyckeln
. Phillips skruvmejsel.
Oljetrycksmätaren kit.
Teflontejp.

Leta motorkåpa Plug


1.
Leta fabriken kontakten på sidan av motorblocket. Detta är en bult installeras på den plats där en trycksensor skulle gå om den hade installerats i motorn. Pluggen är lätt placerad på ovansidan av motorblocket under avgasgrenrör och serverar ingen annan funktion än att fylla det gängade hålet. Ta bort det genom att lossa pluggen i moturs riktning med hjälp av 1/4-tums öppen fast nyckel.
2.
Förbered sensorns för installation genom att linda teflontejp två gånger i en motsols runt givaren trådar. Sätt i oljetrycksgivaren rakt i hålet som var kvar när du tog bort kontakten från sidan av blocket. Skruva in den i hålet genom att vrida den medurs. Drag åt ordentligt men inte för hårt. Det teflontejp kombination med de särskilda trådar på sensorn kommer att förhindra läckage.
3.
Anslut den elektriska leda levereras i oljetrycksmätaren kit för att den nyligen installerade mätare. Kör ledningarna genom motorns brandvägg som gränsar till andra kablar som passerar genom brandväggen och utvidga den till instrumentbrädan område där spårvidden kommer att installeras.
4.
Använda Phillips skruvmejsel, montera mätaren oljetrycket på instrumentpanelen med hjälp av monteringssats och skruvar som medföljer satsen.
5.
Anslut den elektriska ledningen på slutet av tråden som du sprang genom brandväggen till den elektriska anslutningen på baksidan av din nyligen installerade mätare. Din mätare är nu i drift.

Tips och varningar


 • Rengör gängorna av alla skräp och olja innan du installerar tryckgivare.
 • Dra inte åt den särskilda trådar på oljetrycksgivaren.
 • installera inte trådarna mot någon varm motor eller avgaser ytor.
 • Se till att motorn är avstängd och kall innan du börjar så du inte bränner dig.


 • Relaterade artiklar


  hur du installerar en dragkrok på en 1996 l arv sedan
  hur man ställa in en radiostation i en 2007 Dodge Charger
  hur man installerar glasspacks på 94 mustang
  hur man programmerar en nyckelbricka på en 2001 Ford F-150
  Hur får man en spegelbild på en backup kamera
  hur man kan spara snabbvalsstationer i en 2001 Grand Cherokee
  hur du installerar en trådlös back-up kamera
  hur man airbrush en lastbil och att det ser ut diamant plätering
  hur du tar bort en 1999 radio mazda årtusenden
  hur man kan öka hästkrafter i en 1994 ford tempo