problem med underdrive trissa uppsättningar

problem med underdrive trissa uppsättningar

Underdrive remskiva apparater är utformade för att köra fordonet tillbehör, t ex generatorn, vattenpump, styrservopumpen och luftkonditioneringen kompressor i en långsammare takt än beståndet remskivor. Teorin bakom den långsammare hastigheten för tillbehör nätet hästkrafter höjs för att en dra från asseccories minskas. Beståndet remskivor fungera som en hämsko på motoreffekt. Underdrag remskiva typer säljs som en eftermarknad modifiering kit. Dåligt installerat underdrive kit kan orsaka problem i bilarnas prestanda.

Du behöver:
skruvmejsel
. Phillips-skruvmejsel.
1/4-tums Ratchet och Hylsnyckelsats.
Factory ersättning stereo.

Viktproblem

Ett sätt att uppnå underdriving är att öka storleken på remskivorna. Större remskivor lägga vikt på tillbehör axeln, enligt ortodoxa Racing. Detta strider mot målet att öka hästkrafter. Lättare lager remskivor minska dra på trissan axlar därmed ökar hästkrafter.

Tillbehör Problem

Alla potentiella problem med en underdrive remskivan härrör från tillbehöret kör igång i långsammare än lager takt. Gatan till Strip säger att problem är mer benägna att ytan när fordonet går på tomgång. Avgiftssystemet kan vara svaga och kompressorn kan inte producera så mycket makt att köra systemet luftkonditionering som anges av tillverkaren. De flesta moderna motorerna har elektronisk tomgång kontrollmekanismerna. En som försöker ändra kalibreringar av sådana mekanismer kan tänkas stöta på problem, enligt Street Strip.

Överhettning

En dåligt utformad underdrive som kan lämna sitt fordon öppen för en risk för överhettning. Detta beror på att vattnet remskiva snurrar i hög hastighet långsammare än beståndet motorns tomgång kan kräva för korrekt kylning, enligt "Reader's Digest Complete Car Care Manual" och Street Strip. Till exempel kan en den 3,4 liters motor i en Oldsmobile Alero har en varm tomgång på 900 varv. En underdrive remskiva kommer att ha axeln vattenpumpen vända på 500 rpm och som inte kommer att tillräckligt med kraft att flytta kylvätskan tillräckligt.

Praktiska lösningar

Underdrive pullies dök på 1950-talet som en skyddsanordning, för motorer tävlingsbil. Racing motorer köras med högre varvtal under en längre tidsperiod än den typiska spårvagn, enligt Underdrive remskiva Guide. Den underdrive remskiva installerades för att förhindra att tillbehör från drivs för hårt vid höga varvtal. En skadad tillbehör kan kosta en förare loppet. Den underdrive remskivor har installerats för att skydda tillbehör.

Historia

Moderna underdrive remskivor syftar till att minska motorns effekt som behövs för att vända tillbehör remskivor, men deras ursprungliga syfte var att skydda tillbehör att konkurreras för hårt under en auto ras. Underdrive remskivor inte blivit populärt bland bilentusiaster till 1980-talet då Serpentine belt började framstå som drivrem val för biltillverkare, enligt Underdrive remskiva Guide.


Relaterade artiklar


hur du tar bort radion på en 2000 Lexus LS 400
hur man byter en hydraulcylinder tätning
den bästa stötdämpare för en Jeep Grand Cherokee
hur man köper lågprofildäck
Hur konvertera en bil till E85
hur man stämmer en Dodge Viper GTS
Vilka är fördelarna med sex kolvs ok?
hur man bygger en sub box för en tio tums sub
hur man byter en radio fabrik banbrytande
Buick fjärrkontroll anmälningsinstruktioner