komponenterna i en turboladdare

komponenterna i en turboladdare

Många fordon på vägarna i dag få extra kraft med hjälp av en turbo. Dessa system har ett par olika komponenter. När alla dessa komponenter samverkar, motorn kan få extra "boost," möjliggör snabbare acceleration. Normalt är dessa system är dyra att köpa och underhålla, men de lägger till en ökad prestanda faktor till någon bil.

Inlopp och Kompressorhjul

luft sugs in i bilen genom luftfiltret eller intag. Detta luften sugs sedan in i turbo inlopp och snurrade runt av kompressorn hjulet. Eftersom luften komprimeras av bostäder i detta avsnitt, är lufttätheten ökat. Detta skapar lyft för motorn, som tar den mycket täta luften och omvandlar den till mer makt. Varje cylinder har en högre luftflöde vilket i sin tur ger en högre bränsleflöde för mer förbränning makt.

Oljeintag

Olja vikar är komponenter i alla turboaggregat. Oljetryck beror på vilken typ av turbo systemet, men alla system måste ha någon oljetryck för att hålla turbon friktionsfritt. Om turboladdarens inte får den rekommenderade mängden av olja, kan systemet brytas ned.

Turbinhjul och Bostäder

Efter den täta luften förbrukas av motorn, går den varma luften turbinen inlopp och snurrar turbinhjul dolt i bostäder, skapar mottryck. Mottrycket på motorn orsakar ett högre tryck på avgassidan.

Blow-off ventiler

Blow-off ventiler är inte nödvändiga komponenter i ett turboaggregat, men de ger en förmån. Detta tryckutjämningsanordningen förhindrar att kompressorn från att gå in ett uppsving, vilket kan leda till axiallagret misslyckande. Den friblås ventil ventiler det uppsving och förhindrar en ökning från att skada systemet.

Wastegates

En wastegate liknar ett slag avstängningsventil utan för utloppssidan av turbo-systemet. De används för att kringgå avgasflödet utifrån turbinhjul, vilket minskar kraften i turbinen hjulet så att den matchar öka nivån. Det finns två typer av wastegate. En intern wastegate ligger i turbinhus och externa wastegate läggs på grenröret eller en rubrik.


Relaterade artiklar


hur du installerar en stereo i en 1997 toyota corolla
hur man installerar en iPod i en 2006 ford mustang
hur att uppgradera en 1989 ford balsam ranger luft
Lägga till en linje ut till en bilradio
hur man tar cd-spelare ur en 2006 Dodge Stratus
hur du tar bort dörr högtalarna på en 1997 intrepid
hur du anpassar en 1988 mustang
hur man byter stereo i en 1996 GMC Suburban
kompressor typer
hur man installerar GMC fotsteg