hur man installerar en Subaru krängningshämmare

hur man installerar en Subaru krängningshämmare

Subarus har kommit en lång väg från sin ödmjuka rötter. Tack vare framgångarna i rally, roadracing och drivande, är det Subaru namn nu förknippas lika mycket med prestanda och racing. En Subaru gungning barer är avgörande för dess hantering och ansluta fjädring på båda sidor av bilen, en fram och en bak, till att kontrollera kroppens rulla under kurvtagning

Du behöver:.
Socket set och spärrfunktion .
Ramper.
Domkraft.
Ny främre och bakre barer gungning.
WD-40.


1.
Kör fronten på bilen upp på ramper. Subaru svajar barer är avsedd att avlägsnas och installeras med laddade fjädring, så att inte Hissa upp bilen. Ta bort skruvarna som håller plastskyddet på bilen.
2.
Försök ta bort den centrala dämpare för krängningshämmare. Om du inte kan ta bort dem, måste du ta bort hjälpramen. Ta bort de fem skruvarna på båda sidor av undre och de två på framsidan. Placera en domkraft under hjälpramen innan du tar bort alla bultar så att den inte ramlar ner. Sänk hjälpramen.
3.
Spray WD-40 på konsolen krängningshämmare bultar och ändkolvar länken. Lossa dämpare för krängningshämmare, men ta inte bort dem. Ta slutet länkar från krängningshämmare med en hylsa och spärrskaft. Ta bort centrum fästen. Manövrera baren ut ur fordonet, se till att inte hänga upp det på linjerna servostyrning eller andra kablar.
4.
Applicera en generös mängd fett på fästet och den nya krängningshämmare bussningar. Sätt den nya baren på plats. Installera bussningar. Placera konsolerna krängningshämmare över krängningshämmare. Dra åt bultarna för konsoler.
5.
Installera slutet länkarna på nya krängningshämmare och dra åt dem. Dra åt centrum fästen och sedan kontrollera igen för att se slutet länkarna är åtdragna också. Byt hjälpramen i omvänd avlägsnande om det togs bort. Byt plastskyddet. Kör bilen bort av ramper.
6.
Kör den bakre delen av bilen upp på ramper för att ge tillgång till den bakre krängningshämmare. Spray WD-40 på konsolen krängningshämmare bultar och ändkolvar länken. Lossa bultarna som håller krängningshämmaren monteringsfästet på. Ta bort bultarna till slutet krängningshämmare länkar. Avsluta tar bort fästet på. Sänk stången ur bilen.
7.
Skjut den nya baren på plats. Du kan behöva att manövrera den över avgassystemet och runt fjädring. Applicera en generös mängd fett på fästet och den nya gungning bussningar bar. Skruva den nya baren på slutet krängningshämmare länkar. Installera centrum bussningar och fästen. Använd en domkraft om det behövs för att hålla ribban på plats medan du installerar och dra åt skruvarna i slutet länkar och krängningshämmaren fästet.


Relaterade artiklar


hur du lägger till ett extra batteri till en bil audio
Buick fjärrkontroll anmälningsinstruktioner
hur man tillämpar en vinyl dekal på böjda backspeglar
hur du tar bort en strålkastare lock på en 2001 mustang
hur du tar bort fabriken navigering från en Toyota 4runner
vilka tillsatser kan du lägga med HHO elektrolys?
hur du tar bort en radio från en 1997 ford escort
hur man stämmer en 2002 Audi A4
hur man ändrar på radio i en 2001 Kia Sportage
kompressor typer