hur man bygger en sub box för en tio tums sub

hur man bygger en sub box för en tio tums sub

Tio-tums subwoofers används ofta för system bilstereo. Storleken på högtalaren kommer att avgöra dimensioner en låda för subwoofern kommer att behöva. Alla subwoofer tillverkare ge den rekommenderade storleken på lådorna för att få bästa prestanda ur högtalaren. Bygga ditt eget högtalarlåda med tät fiber trä och lim kommer att spara en avsevärd summa pengar jämfört med att köpa en från en butik

Du behöver:.
3/4-inch MDF
4-fots nivå.
Måttband.
Vinkelhake.
Penna.
Tabell såg.
Kompass.
Terminal kopp.
Borrmaskin.
1/2-inch borr.
Sticksåg.
Monteringslim.
2-tums eller skruvar.
Subwoofer monteringsskruvar.


1.
Markera alla sidor på den ruta på MDF (Medium-density fiberboard) med en 4-fots nivå, vinkelhake och penna. En 10-tums rektangulär baslåda har en rekommenderad utanför dimension av 14 inches bred och 13 inches hög med 12 inches djupt. Ta hänsyn till 3/4-inch tjocklek trä vid markering rutan.
2.
Klipp ut alla sidor av lådan med hjälp av en tabell såg.
3.
Markera hålet för subwoofer på frontpanelen av lådan med hjälp av en kompass. Ta mått på dina högtalare för att säkerställa att hålet är korrekt. På baksidan, mitt emot panelen högtalaren kommer att monteras, markera en ruta som är storleken på terminalen koppen. Terminalen kopp är vad högtalarkablarna kommer att anslutas till.
4.
Borra ett hål i mitten av frontpanelen och i mitten av terminalen kopp torget med hjälp av en borrmaskin med en 1/2-inch lite. Detta är för utgångspunkter för en sticksåg. Skär torget och cirkeln ur panelerna med en sticksåg.
5.
Börja monteringen av boxen börjar med den nedre panelen platt på marken eller bordet. Limma de två sidoväggarna på plats med monteringslim och säkra dem med bild klämmor. Limma de främre och bakre panelerna på plats nästa och klämma dem. Vid denna punkt kommer du vill kontrollera fyrkantiga lådan med hjälp av vinkelhake.
6.
Skruva terminalen koppen på plats med skruvarna som följde med det.
7.
Limma övre panelen på plats och skruva i rutan tillsammans med 2-tums eller skruvar. Låt limmet torka för den rekommenderade mängden av tid.
8.
Anslut ledningarna från subwoofern i terminalen koppen och skruva fast högtalaren på plats med skruvarna.


Relaterade artiklar


hur du tar bort dörrpaneler på SSR
hur du tar bort radion på en 2000 Lexus LS 400
hur du lägger till aux i en GM-radio
hur man sätter egna hjul på en mini lastbil
hur du skapar din egen sadelöverdrag
hur du tar bort fönster nyanser från bil fönster
hur man tillämpar en vinyl dekal på böjda backspeglar
hur man programmerar en Saab fjärrsändare
hur man stämmer en volkswagen golf
hur du anpassar en Ford E-350