hur du ansluter ett relä på en switch

hur du ansluter ett relä på en switch

Biltillverkare har nedskurna ledningar i moderna bilar så mycket att någon la dra orsaka trådarna överhettas. Med ett relä att kontrollera strömmen är en bra idé när ytterligare en elektrisk enhet läggs i bilen. Användning av ett relä har fördelen av att tillåta kortare serier av grov tråd när reläet själv är monterad nära enheten och strömkällan medan endast en liten mätare tråd körs till brytaren som styr reläet.

Du behöver:
Automotive brytare
. Självgängande skruvar.
Wire, 16-gauge.
Vippbrytare.


1.
Välj reläer och brytare som är klassade för att hantera de nuvarande kraven på din nya elektriska enheten och har ett växande flik för att göra monteringen lättare. Fliken är förborras så att en skruv, till exempel en självgängande plåtskruv, placeras genom den håller relä eller automatsäkringen innerskärm eller kylaren stöd. Montering i andra områden är också bra, men dessa två områden erbjuder i allmänhet mest valet i fästpunkterna.
2.
Anslut en kabel från brytaren till den positiva sidan av batteriet. Storleken på denna tråd bör avgöras av det nuvarande kravet på din nya-enhet faktiska anslutningen kan göras vid batteriets pluspol eller startmotorn stuteriet där pluskabeln från batteriet ansluter. Anslut den andra kontakten på brytaren till reläet på klämma 30 med samma storlek tråd. Nästa, köra en tråd med samma spårvidd till la enheten och till terminal 87 på reläet.
3.
Montera omkopplare för att styra relä på en plats där föraren lätt kan nå den. Med 16-gauge wire, anslut en switch terminal till ett 12-volts källa och den andra omkopplaren terminalen till relä terminal 86. Använda en annan bit av 16-gauge wire, kontakt relä terminal 85 på en bra grund, t. ex. skruven som håller reläet till innerskärm.

Tips och varningar


 • med isolerade lödfritt terminaler för att göra de elektriska anslutningarna fungerar bra och är det enklaste sättet att garantera en bra anslutning.
 • Koppla alltid bort batteriets negativa kabeln innan något elektriskt arbete på din bil.


 • Relaterade artiklar


  hur man programmerar en fjärrstyrning för en lavin
  hur du tar bort en stereo radio från en 2007 Honda Civic
  Skillnaden mellan H-klassade & v-däck betyg
  hur man stämmer en volkswagen golf
  hur du lägger till ett extra batteri till en bil audio
  avlägsna radio i ett 2002 Dodge Caravan
  hur du tar bort radion på en 2005 Ford F150
  hur man installerar eftermarknaden stereo på en 1996 Jeep Grand Cherokee
  hur du lägger hästkrafter på din bil utan att sänka din mpg
  hur du tar bort radio från en 1993 Ford Taurus