hur man installerar en radio i ett 1996 utforskare Eddie Bauer Edition med JBL

hur man installerar en radio i ett 1996 utforskare Eddie Bauer Edition med JBL

JBL ljudsystem är ett premium märke av högtalare. Många fordon som har det JBL-system som en fabriksinstallerad alternativ, inklusive 1996 års Ford Explorer Eddie Bauer Edition, införliva sina lager stereo med bättre förstärkning för att maximera produktionen av dessa high-end högtalare. Byte av radion måste du ansluta högtalarna och förstärkaren via kabelnätet med adapter. En eftermarknad ljudtekniker kan enkelt ansluta den nya enheten, men du kan göra det själv och slipper kostnaden för arbetskraft.

Du behöver:
10-millimeters fast nyckel
. Ford DIN bort nycklar.
Kabelstam adapter.
Universal fronten adapter (tillval).


1.
Ta bort jordkabel från den negativa batterikabeln på Ford batteri. Grundstötningen ansluter batteriet till chassi Explorer för att grundstötningen det elektriska systemet. Använd en 10-millimeters fast nyckel för att lossa kabelns klämman. Placera kabeln på avstånd från batteriet tills du har installerat radion.
2.
Sätt Ford DIN bort nycklar (särskilda nycklar för att ta bort radioapparater) i vertikalt staplade hål på var sida av fabrikens stereo ansikte.
3.

Dra knapparna utåt och samtidigt dra stereo från instrumentbrädan. Radion kommer att glida ur fästet dockan för att ge dig tillgång till de kablar anslutna till baksidan av radion.
4.
Koppla ledningarna från beståndet radion. Det finns fyra anslutningar. Antennen och nätkabeln är ensamstående ledningar kan du dra från radio för hand. Högtalarkablarna och förstärkare patchkabel är grupperade i vit plast wire bindemedel. Dra varje grupp av trådar som dessa bindningar.
5.
Anslut antennkabeln och elkabeln till den nya stereon.
6.
Anslut grupp inkoppling och förstärkaren kablarna patch till ett kabelnät adapter. Adaptern kommer att möjliggöra en enhetlig plattform för att ansluta olika eftermarknaden stereoapparater till Fords stereo kablar. Anslut kabelstammen adaptern leder till nya stereoanläggning.
7.
Skjut in den nya stereon i hållaren dockan lämnats tomt av den borttagna fabrik radio.
8.
Byt jordkabel tillbaka runt den negativa batterikabel inlägg på Explorer batteri. Dra kabelns klämma med skiftnyckel.

Tips och varningar


 • Eftermarknaden radion får inte passar perfekt i stereo montering docka på fordonet. Om modellen du har valt är inte förenligt med Ford Explorer, sätt in en frontpanel adapter för att få eftermarknaden stereo. Framsidan Adaptern kommer glida in i fästet och ger en bättre passform.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort fönster nyanser från bil fönster
  hur du tar bort radio från en 2001 Nissan Sentra
  hur du tar bort radion i en 2000 chevy Silverado
  beskriver anslutning projektor strålkastare på en Honda Civic
  hur bilar tune idrott
  hur du tar bort ett lager radio från en 2004 Hyundai Elantra
  avlägsna radio i ett 2002 Dodge Caravan
  Färgtoning lagar i Tennessee
  Hur man monterar en flagga i botten av en lastbil
  hur du ansluter bilstereo en kabelstam