hur man byter en radio fabrik banbrytande

hur man byter en radio fabrik banbrytande

Det finns en chans att fabriken radio installerad i din Chevrolet Trailblazer lastbil inte får den kvalitet du vill ha. Det kan vara lätt att byta ut detta bestånd radio med en eftermarknad stereoanläggning som du väljer. De flesta butiker som säljer eftermarknaden bilradios kommer även att installera dem åt dig, men det är möjligt att göra det själv. Det är lättare om du kan hitta en enhet som använder samma elektriska kontakten som din modell TrailBlazer

Du behöver:.
Trim stick
. Skruvmejsel.
Allen eller Torx nyckel.
Radio enhet.


1.
Koppla lastbilens negativa batterikabeln genom att lossa dess mutter kabelklämma.
2.
Ta bort alla paneler som täcker radioenheten, vilket kan omfatta en lägre panel centrum isolator och ett tillbehör trim tallrik. Ta bort alla skruvarna med en stjärnskruvmejsel och bända upp panelen med en trim pinne om det behövs
3
Skruva loss fästskruvarna för radion. . Dessa kan kräva en stjärnskruvmejsel, Torx nyckel eller insexnyckel beroende på året. Dra ut radion på instrumentpanelen och ta bort elektriska anslutningar och antenn leda ta bort den.
4.
Installera den nya radio genom att ansluta elektriska kontakter och antenn bly och placera den på instrumentbrädan. Om enheten kom med sin egen monteringsskruvar, använd dem för att montera radion på plats.
5.
Installera samtliga inredningsdetaljer som har tagits bort och återanslut batterikabeln.

tips och varningar


 • Powertrain Control Module kommer att förlora information som lagrats i minnet när du kopplar bort batteriet. Att hjälpa den att åter lära sig sina förfaranden efter en återanslutning, kör motorn på tomgång tills den når arbetstemperatur, köra det i två minuter vid 1200 RPM, sedan köra lastbil i ungefär fem miles under varierande körförhållanden.
 • Om den nya radion använder sina egna elkontakt som är annorlunda än den TrailBlazer-talet, måste du ansluta lastbilens kablarna till den nya anslutningen av antingen krympning eller lödning. Varje färg kabeln måste anslutas till samma färg i andra änden.


 • Relaterade artiklar


  hur man köper lågprofildäck
  steg-för-steg elbil konvertering
  hur du lägger till XM som en radio i en BMW
  hur du anpassar en ättling inne
  hur man ändrar på radio i en 2001 Kia Sportage
  hur du installerar en stereo i en 1997 toyota corolla
  sätt att förbättra sval luft flöde i äldre bilar
  Hur får man en huggorm fjärrkontroll för att öppna en garageport
  hur du anpassar importera bilar
  hur man återställer min honda stöldskydd efter byte ett batteri