hur man gör en snorkel för en jeep

hur man gör en snorkel för en jeep

Lätt tas från motorvägen till off-road äventyr, en Jeep kan ta dig till platser där du måste göra en snorkel för att hålla ditt fordon från stagnerar. En snorkel skyddar Jeep motor från att dra in vatten i intaget samtidigt som trafikerar genom djupa vatten. Det kan eliminera risken för blockering när du behöver bilen mest. Du kan göra en snorkel för en Jeep lätt om du är motiverad att delta i extrema off-road körning

Du behöver:. .
Jeep (Wrangler)
Luftfilter (konisk typ, högt flöde).
Målarfärg kan.
ABS rörsystem (2-1/2 tum x 12 fot).
Armbågar (gummi, 45 och 90 grader).
Gummi blinka.
Slangklämmor.
Lim (ABS rör svets).
Kisel gel.
Skruvmejslar.
Skiftnycklar.
Drill.
Jigsaw.


1.
Öppna huven på en Jeep Wrangler. Titta på förarsidan av motorn och du kommer att se fabriken församling luft box som kommer att ersättas med en ny Jeep snorkel. Ta bort fabriken delarna tills det enda som återstår är nacken som leder till intag.
2.
Klipp en rak bit av ABS rör 6 inches lång. Klipp 4-tums längder av gummi armbåge från varje ände av en armbåge. Fäst ena änden av 6-tums lång ABS röret till Jeep intaget halsen med hjälp av ABS röret hålls på plats med bitar gummikrök och två slangklämmor.
3.
Weld en 90 -graders krök till 6-tums bit vertikala ABS röret med hjälp av ABS rör lim. Svetsa en 4-tums bit ABS rör i att öppna slutet av 90-graders krök med ABS rör lim. Detta avslutade församling kommer att få luftfiltret behållaren och bör stabilt byggda för att tåla vikten när den är klar.
4.
Skär en öppning i locket på en burk färg storlek av röret som kommer ut från basen av den nya luftfiltret. Färgen Locket kommer att vara där färgen kan kopplas till resten av församlingen, vilket skapar en vattentät bostäder för snorkel. Använd två slangklämmor för att fästa filtret till intaget inlopp röret -. En för att strama åt filtret till röret och en för att säkra färgburken locket ordentligt mot undersidan av luftfilter
5
Bolt tre spärren klämmor på sidan av färgen kan för att hålla färgen kan locket ordentligt i botten kan. Använd kisel gel för lackering av bultar när de passerar genom sidorna av kan se till att den är vattentät. Skär ett hål i färgburken 3 inches upp från basen. Skär den tillräckligt stor för att infoga ena änden av en 18-tums bit ABS rör i den och fäst den på plats med ABS lim. Gör sömmen vattentät med kisel som tillämpas runt leden efter limmet har stelnat.
6.
Rikta öppna änden av ABS röret som sticker ut från lufttät luftfilterhuset mot utsidan väggen i motorrummet framför föraren. Skär ett hål i kroppen där röret skulle naturligtvis avsluta om det förlängdes. Seat en cirkulär gummi blinkande i hålet och limma den på plats.
7.
Klipp till en bit ABS rör tillräckligt länge för att förlänga 4 inches ut från sidan av Jeep Wrangler kroppen där hålet klipptes. Anslut gummi armbågar med slangklämmor tillsammans för att utvidga slutet av snorkel så högt som du behöver. Spärr färgen kan till filtret med hjälp av låsen och kontrollera att alla skruvar och fästen är åtdragna. Du bör vara redo att köra på djupt vatten.

Kontrollera alltid verkliga vattendjupet du tänker köra igenom innan du doppa i, naturligtvis, för att inte drunkna din Jeep och eventuellt själv.

tips och varningar


 • Använd gummilister för att bygga upp under färgen kan om det sitter ovanför motorn. Monteringen kan göras mer hållbara genom att göra det en chock resistent som möjligt med gummilister och kisel gel på alla fogar och förband som är anslutna via en slangklämma. Dra åt slangklämmorna regelbundet.
 • vatten kan skada inre delar, även i små mängder. En snorkel kan bara minska risken för vattenskador vid körning i djupt vatten. Inte körning i djupt vatten är det enda sättet att eliminera risken helt.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort fabriken navigering från en Toyota 4runner
  hur du anpassar en Honda Accord
  hur man återställer ett larm kvicksilver bergsbestigare
  beskriver anslutning projektor strålkastare på en Honda Civic
  hur man återställer min honda stöldskydd efter byte ett batteri
  hur du installerar en HID kit på en 2007 Ford Expedition
  Hur man monterar en flagga i botten av en lastbil
  Hur konvertera en bil att brinna HHO
  hur man airbrush en mustang
  hur man gör en snorkel för en jeep