hur man kan kontrollera parkeringsbroms

hur man kan kontrollera parkeringsbroms

Parkeringsbromsen system på ett fordon är multifunktionell. Många människor med automatisk växellåda bryr sig inte att använda den, känsla parken ställning växelspaken kommer att hålla fordonet tillräckligt. Vad de inte förstår är att parkeringsbromsen integrerar den bakre bromssystemet och hjälper till att hålla de bakre bromsarna justeras.
eftersom de bakre bromsarna bara bibehålla upp till 25 procent bromskapacitet för ett fordon, är det viktigt att hålla dem justeras. Inte bara kommer de främre bromsarna överkompenserar för ojusterad bakbromsarna, de flesta stater kräver också att ett parkeringsbromssystemet kunna manövreras för säkerhetskontroller.
Om du inte använder en parkeringsbroms, korrosion och rost kommer att bygga upp systemet. Detta gör att kablar och /eller kammar som gäller de bakre bromsarna att ta. Eller kommer de bakre bromsarna blir ojusterad, och handbromsen kommer inte att hålla fordonet i växel

Du behöver:.
Billyft
. Hand nyckel in.
Impact pistol.
krafthylsor.
Ratchet och Hylsnyckelsats.
Antikärv smörjmedel förening.


1.
Dra åt parkeringsbromsen handtaget eller pedal inuti fordonet. Räkna hur många klick i ratcheting systemet för parkeringsbromsen handtaget eller pedal inträffa innan du inte längre kan dra eller steg på parkeringsbromsen aktivator. Fyra till fem klick skulle vara perfekt. Alla mindre tyder parkeringsbromsen är över-justeras och detta kan orsaka de bakre bromsarna dra. Allt under fyra-fem klick kan tyda på parkeringsbromsen är ojusterade och kan inte hålla fordonet på rätt sätt i växeln.
2.
Lyft fordonet på en bil lyft för att inspektera kablarna parkeringsbromsen , equalizer, självjusterande spakar och kablar, och kammar eller mekanismer skruv som utgör det system parkeringsbromsen.
3.
Kontrollera kablar och equalizer. Vissa equalizers, särskilt om import, är placerade under mittkonsolen i bilen, men många fordon kommer att ha en synlig equalizer som förbinder främre kabeln parkeringsbromsen till de två bakre kablarna. Leta efter slackar eller lågt hängande kablar parkering broms eller en trekantig equalizer. Detta skulle tyda på att kabeln inte är att aktivera mekanismer parkeringsbromsen ansluten till den bakre bromsen. De flesta equalizer kan justeras genom att skruva en justerad mutter att utjämna beloppet av trycket att parkeringsbromsen systemet. Tillämpa ett lager antikärv smörjmedel Efter justering av equalizern rekommenderas.
4.
Sänk fordonet på lyften så att hjulen på fordonet är på midjan. Ta bort det bakre hjul och hjulmuttrar med effekterna pistol och en konsekvensanalys uttag.
5.
Bestämma vilken typ av bakbromsarna fordonet använder. Bakre trumbromsar bak och skivbromsar använda olika mekanismer parkeringsbromsen för att aktivera de bakre bromsarna. Bakre trumma kräver demontering av trumman. Parkeringsbromsen ansluts till de bakre bromsarna genom en fönsterventil i stödplåten. Ofta kabeln är integrerad till en av bromsbackar och en själv-justering kabel aktiverar själv justeraren system. Se till att kabeln är hel och stjärnan hjulet på självjusterande system är funktionsdugliga är avgörande för att parkeringsbromsen systemet ska fungera. Om inte, skulle ett avskaffande av den egna justeraren krävas.
6.
Inspektera bakre kammar eller ta bort den bakre rotorer för bakre skivbromsar. Bakre skivbromsar får använda ett par olika system parkeringsbromsen. Den ena är en självklar cam fäst på utsidan av den bakre bromsok. Parkeringsbromsen kabeln skulle dra cam och orsaken bakom kuddar för att kontakta rotorn. Vissa kan använda en skruv mekanism inuti hålet i bromsoket. Denna typ var praktiskt taget känd för beslag av bromsok kolvarna om den inte används regelbundet. Ett annat parkeringsbromssystemet, för stora fordon, är en liten bromsskon systemet inne i det navet på rotorn. Detta system fungerar ungefär som bakre trumbromsar, men istället för en trumma, skorna sitta mot insidan navet i rotorn. Rotorn måste tas bort för att ersätta eller reparera bromsar.
7.
Sätt bakbromsarna tillbaka. Byt hjul och hjulmuttrar när du är klar.
8.
Justera parkeringsbromsen handtaget på viss import från inne i fordonet. Justerskruven till equalizern kommer att placeras inne i mittkonsolen. Detta kan dras åt eller lossas med hjälp av en spärrfunktion och Hylsnyckelsats. Återigen, justera skruven så att fyra till fem klick släppa från ratcheting enheten för draghandtag.
9.
Använd parkeringsbromsen i fordonet varje gång du parkerar bilen (oavsett vilken typ av växellåda det använder) när du är klar med att justera eller kontrollera det. Detta kommer att säkerställa livslängd i parkeringsbromsen systemet när du verkligen behöver det. Parkeringsbromsen är också nödbromsen. Det ska användas som en sista utväg i händelse av att den hydrauliska bromsar i bilen misslyckas när som helst. Kom ihåg att parkeringsbromsen endast kommer att aktivera de bakre bromsarna-vilket motsvarar 25 procent bromsförmåga. Om de bakre bromsarna inte anpassas eller systemen griper får procentsatsen gå ner ännu mer. Då har du en verklig nödsituation.

Tips och varningar


 • Vissa bilar är nu tillverkas med elektroniska system parkeringsbromsen. Detta är fönstret i framtiden för bilen mönster. Varje gång ett fordon tas i parken eller redskap, en elektronisk anordning i de bakre bromsarna aktiveras systemet parkeringsbromsen.


 • Relaterade artiklar


  hur du ändrar din egen olja
  Vilka uppgifter av stötdämpare?
  hur man passar nya torkarblad på en Fiat Punto
  hur man fixar en bullrig bil dörr
  varför bilen blinkar efter ett batteribyte i en Subaru Impreza?
  hur du gör din bil för evigt
  hur reparera nyckeln repor
  hur man ska leva grönt och minska ut koldioxid däck
  Hur man testar en syresensor på en Cadillac Catera
  hur du tar bort remskivan servostyrning från en taurus