hur man kan beräkna gas körsträcka korrekt

hur man kan beräkna gas körsträcka korrekt

Är din bil få gas körsträcka EPA eller återförsäljare lovade dig? Om inte kan du behöva en tune-up eller ens ha ett mer allvarligt problem som ett bränslesystem läcka. Litar inte den inbyggda körsträcka datorer som vissa bilar har. De är ofta felaktiga. Den här artikeln beskriver hur du enkelt och exakt veta vad din SANT gas körsträcka är

Klicka på bilderna för Se hela

Du behöver:. .
En penna och ett papper.
.
En enkel miniräknare eller förmågan att göra enkla aritmetiska longhand.
.


1.
Förbered din logg blad.

Ta ett papper och rita två vertikala linjer för att göra 3 kolumner. På toppen av den vänstra kolumnen, skriva "Datum". På toppen av den mellersta kolumnen skriver ordet "Miles". På toppen av den högra kolumnen, skriva "Gallons". Arket bör se ut på bilden.
2.
Kan läsa din vägmätare.

Vägmätaren är vad på instrumentpanelen som registrerar hur många Totalt miles bilen hade rest. Det är oftast i närheten av hastighetsmätaren. En typisk vägmätare visas i bilden. Den på bilden läser bara hela miles. Den i min bil läsa tiondelar av en mil också. Det är mycket viktigt att veta vilken typ du har. Det slag som läser tiondelar kommer att få en period (decimalkomma) mellan antalet på höger och numret till vänster om den.
Exempel 2675,4. Denna avläsning är två tusen sex hundra, sjuttiofem och fyra tiondelar miles. Ibland tiondelar antalet kommer att vara en annan färg än de andra numren. Vissa bilar har två vägmätare. Du måste kontrollera din instruktionsbok och se till att läsa den som registrerar TOTAL miles enheten.
3.
Gör din första loggpost.

Bär din logg blad i plånboken, handväskan eller i bilen. När din gas mätare visar ungefär en fjärdedel av en tank, fylla din tank. Du måste göra fylla ups (minst tre) för korrekta resultat så planera din budget. Fyll tanken helt full. Skriv datum och mätarställningen (Miles) på din logg blad. Skriv inte det Gallons på denna fylla. Det kommer att förvirra dig senare när du gör beräkningen. Efter den första fylla din logg ark skulle se ut som bilden till mig, förutom ditt nummer kommer att vara annorlunda.
4.
Logga er andra att fylla upp

köra enligt din vanliga rutin tills tanken är ungefär en fjärdedel. Fyll upp igen. Se till att helt fylla upp den. Om det är praktiskt är det bäst att gå tillbaka till den station där du fick den första fylla. Denna gång skriver datumet miles och gallon på din logg blad. Du läser den gallon bort av bensinpump. Nu arket ska se ut gruvan med undantag för olika nummer.
5.
Logga mer fylla ups.

Du ska fortsätta med din dagliga rutin att köra tills tanken är ungefär en fjärdedel och fylla upp igen. Logga tredje fyller upp precis som du gjorde den andra. Din log ark skulle se ut precis som min utom för siffrorna. Du kan fortsätta att upprepa detta steg så många gånger du vill men tre fylla ups är nog att ge dig ett exakt svar.
6.
Beräkning process

Nu är vi redo att börja beräkna SANT gas körsträcka. Först måste vi märka siffror som vi måste göra beräkningen. Bredvid den första siffran i Miles kolumnen sätta en "1" med en cirkel runt den. (1) Genom det sista numret i Miles kolumnen sätta en "2" med en cirkel runt den. (2) Genom den första siffran i Gallons kolumnen sätta en "3" med en cirkel runt den. (3) Genom det sista numret i Gallon kolumnen sätta en "4" med en cirkel runt den. (4) Nu är din ark skall märkas som det som visas på bilden.
7.
Beräkna miles

nu beräkna miles körs mellan första och sista fylla upp. Subtrahera numret märkt med "1" i en cirkel (1) från antalet märkt med "2" i en cirkel (2). Sätt en "5" i en cirkel (5) bredvid svaret. Denna beräkning för min miles visas i bilden.
8.
Beräkna gallon

nu beräkna liter gas som används mellan den första och sista fylla upp. Lägg till antalet märkta med "3" i en cirkel (3) av antalet märkta med "4" i en cirkel (5). Sätt en "6" i en cirkel (6) bredvid svaret. Denna beräkning för min miles visas i bilden.
9.
Beräkna gas körsträcka

Nu har vi alla uppgifter vi behöver för att beräkna gas körsträcka. Vi delar bara antalet vi märkt "5" i en cirkel (5) med antalet vi märkt med "6" i en cirkel (6). Antingen använda en miniräknare eller en tredje grader för att göra indelningen. Jag använde en miniräknare och resultatet av mina beräkningar visas i bilden.
10.
Jämför dina svar

Enligt EPA min bil var tänkt att få 24 kilometer per gallon på motorvägen och 17,5 miles per gallon på stan. De flesta av min körning för testet var på väg så min körsträcka var för låg. Jag hade en stämma upp och sprang testet igen och fick 25,2 miles per gallon.

Tips och varningar


 • Det är en god idé att kontrollera din körsträcka minst två gånger per år. Jag håller en logg blad hela tiden och kan kontrollera den när jag vill.
 • Om du beräknar efter mer än 3 Fyll ups, måste du ändra Steg 8 att lägga i alla gallon användas mellan första och sista fylla i testet.


 • Relaterade artiklar


  Hur fungerar en centripetal koppling arbete?
  hur man fixar en frusen gas cap på en bil
  hur du ändrar kulleder på en Ford Thunderbird
  hur du tar bort evap utrensning solenoiden i en Saturn S-serien bil
  hur man rengör en dryflow luftfilter
  hur du ändrar luftfiltret på en Ford E150 Econoline van
  Hur Struts arbete?
  Hur fungerar en delad arbete momentöverföring?
  vilka produkter förstöra billack?
  Hur lång tid tar det ett bilbatteri för att ladda?