hur man byter olja, gör-det-själv

hur man byter olja, gör-det-själv

Skulle du vilja kunna byta olja i bilen själv? Oavsett om du är trött på att betala för att få det gjort för dig eller om du vill lägga till detta till din handyman checklista, kommer följande att ge dig steg för steg instruktioner så att du kan byta olja i din egen bil och kanske hjälpa andra också .

Du behöver:.
Domkraft eller bil ramper
Block av trä eller tegel.
Hink eller kastrull.
Nytt oljefilter.
Olja.


1.
Kontrollera fordonshandboken att se vilken typ av olja och filter rekommenderas, som vanligtvis finns i handskfacket. Om du inte har en instruktionsbok kan du gå till den lokala bildelar butik och de kommer att hjälpa dig att köpa rätt saker du behöver.
2.
Hissa upp bilen eller enheten ditt fordon på ramper. Om dessa inte är tillgängliga för dig, bara använda trottoaren framför ditt hem. Ställ i nödbromsen och sätta antingen ett block av trä eller tegel bakom den bakre däck så bilen inte rullar. Detta är mycket viktigt!
3.
Kontrollera att motorn kyls innan så att du inte ska brännas! Leta reda på oljeavtappningsskruven på motorn, vanligtvis i mitten av motorn under bilen. Det är en stor platt pan. Det kommer att finnas en enda bult i sig på pannan. Se till att ha en hink eller tråget nära dig. Lossa bulten. Olja börjar rinna ut när du lossar. Fånga upp oljan i hinken eller tråget. Inte dumpa olja på marken! Efter all olja runnit, plats slutstycket tillbaka i sin hålet och dra åt. Se till att inte över bulten som detta kommer att orsaka strippa.
4.
Leta oljefiltret. Denna kan vara under ditt fordon eller under det huva. Se instruktionsboken. Vrid oljefiltret till vänster för att ta bort. Filtret skall hand. Om så inte är fallet kommer delar butik hjälpa dig med ett oljefilter borttagningsverktyget. Innan de tas bort, placera hink eller tråget under oljefiltret eftersom det kommer att droppa olja när du tar ut. Försök inte göra detta om motorn är varm eftersom oljan kommer att bränna dig!
5.
Ta det nya filtret och gnugga ny olja runt gummipackningen ringen innan du installerar. När du installerar filtret, se den bara hand hårt till höger, drar för hårt så kommer squish packningen och orsaka läckage. Använd inte Removal Tool för att dra åt
6
Köp den rekommenderade mängden och typ av motorolja (dvs. SAE 10-30). . . Leta reda på olja fylla hål på toppen av motorn, under huven. Häll olja i fylla hålet och se till att inte över-fylla. Efter att sätta oljelocket igen, kontrollera hur mycket olja som använder oljesticksröret. Lägg till mer olja vid behov.
7.
När du är klar kan du hälla det gamla oljan i en säker behållare med lock och placera dina gamla oljefilter i en påse. Ta dessa tillbaka till delar butik och de kommer att återvinna din gamla olja gratis. Oljebyte dig själv kommer att spara pengar på lång sikt och kommer att göra dig bättre känsla att veta att du är mer förtrogen med ditt fordon. Grattis!

Tips och varningar


 • Kom ihåg, Okej tighty, Lefty loosey.
 • aldrig för hårt filter
 • Var vänlig mot miljön och se till att inte spilla olja
 • Kontrollera att fordonet är korrekt skyddade när du arbetar under den.
 • Kontrollera att motorn kyls innan du arbetar på ditt fordon.


 • Relaterade artiklar


  hur du justerar den elektriska choken på EMPI progressiva förgasare
  Hur luftfjädring arbete?
  hur man tvättar en bil som ett proffs
  hur man tjänar pengar fastställande & säljer bilar
  Hur fungerar ett arbete syresensor?
  hur du tar bort en Ford pickup baklucka
  hur hydrauliska bromsar bilen arbete
  hur du gör din bil för evigt
  hur ändrar motorns kylvätska i en Cheva kavaljer
  hur man lyfta upp en back i slutet av en bil