hur man kan anpassa en remspännare

hur man kan anpassa en remspännare

Det finns några olika sätt att justera drivremmen eller kilremsspänningen i ett fordon. De mest populära används är numera en serpentin bälte som ansluter till och aktiverar alla trissan i motorn. Dessa slingrande band behöver ingen spänning justering eftersom de bygger på en automatisk remspännaren. Denna typ av spännaren har ett internt förinställda våren och tillämpar rätt mängd spänning på bältet. Vissa äldre fordon och vissa får använda en kombination av kilremmar och serpentin remmar i offset remskivor fortfarande kontrolleras av vevaxelns remskiva. Oftast finns bältessträckare på dessa fordon som gör att rätt spänning justeras

Du behöver:.
Ratchet och Hylsnyckelsats
. Bänd bar.
Hand nyckel in.
Bil lyft, valfria.
Impact pistol, frivillig.
Impact Hylsnyckelsats, valfritt.


1.
Öppna huven och leta reda på systemet drivremmen. Olika typer av fordon använder olika metoder för att justera spänningen på drivremmar och remspänningen justeringsmekanismen kan vara belägna i olika områden. Till exempel kan vissa importen kräver avlägsnandet av en främre däck och fälgar samt stänkskydd för att komma åt spännaren för kilremmar.
2.
Bestäm där spännare finns för individen bälten och göra vad som krävs för att få tillgång till dem. Exempelvis lyfta fordonet, ta bort däcket och plask sköld (använder bilen hiss, effekter pistol och en sockel för hjulet) eller lokalisera den övre spännaren och avgöra vilka verktyg du behöver för att justera spänningen.
3.
Lossa slitsade generatorn fästet om fordonet är inställd med denna design. Vissa äldre fordon skulle låta dig lossa skruvarna på generatorn, inklusive fästet-bult. Detta skulle göra att generatorn för att flytta fram och tillbaka längs spåret inne i konsolen. För att ta bort bältet eller minska spänningen, skulle generatorn kuk i stånd att lindra spänningen. För att dra åt hur mycket spänning, kan generatorn vara pried mot motstående remskivor och sedan dras åt nedåt för att öka spänningen på drivremmen.
4.
Leta reda på justeringarna med justering bultar ligger nära eller på generatorn. Detta är en vanligare inrättas för fordon som fortfarande använder spännare manual bälte. En enda bult kommer att lossas motsols (med en skiftnyckel eller Ratchet och uttag). För att ta bort bältet, skulle trissa eller trissa lossas så att trissan skulle vingla nog att ta bort remmen när bulten var lossnade nog. För att justera spänning, vrid medurs för att tillämpa spänning till bältet tills rätt spänning uppnås.
5.
Testa rätt spänning på remmarna. En generell tumregel vid rätt spänning är att kunna vrida ett bälte med en tumme och finger en 1 /2 varv och känner motstånd. Om du kan göra det än mer än en 1 /2 varv, har du inte tillräckligt med spänning på bandet. Om du inte kan vända det till en 1 /2 varv, har du för mycket spänning på bandet. Lösa bälten kommer att resultera i förtid remslitage orsakas av att bältet glider längs remskivor. Detta kan också orsaka en generator som inte kan ersätta en avgift till batteriet helt. Det kan också vara en uttalad skrika från bältet under drift från att bältet glider. Over-åtdragna bälten kan orsaka inre skador på lagren inuti remskivor. Det kan också orsaka överhettning av bälten och onödigt slitage.
6.
Sätt tillbaka bilen tillsammans genom att ersätta komponenter som krävs för att komma åt bältesförsträckare. För att testa, kör bil i flera minuter och stängt av den. Peka på bälten med handen för att kontrollera korrekt spänning och för att se om bälten är varma.


Relaterade artiklar


hur man kan förbättra gas körsträcka i en ättling XB
hur man läser bildäck för däck ålder
hur man tjänar pengar fastställande & säljer bilar
hur man polera bilen hjul
hur man rengör mögel & fukt från auto mattan
hur elektroniska tändsystem arbete
vad som orsakar bil slår bakut?
hur ändrar skillnaden vätskan i en Infiniti G35
hur man kan anpassa handbromskabeln
Hur en BMW SMG växellåda arbete?