vad som orsakar bilbatteri korrosion?

vad som orsakar bilbatteri korrosion?

Inledning

Det finns flera faktorer som orsakar bilbatteri korrosion -. Höga temperaturer, felaktig användning och slitage. Lyckligtvis finns det flera steg som du kan vidta för att undvika att hantera detta problem.

Yttre bilbatteri Corrosion

Det mest skadliga faktorn som orsakar bilbatteri korrosion är faktiskt på batteripolerna. Vätgas är antagen av svavelsyra sammansatta insidan av bilbatteri, och mycket lite av denna gas är faktiskt ventileras ut genom grillen eller andra öppningar i huven. Medan de flesta bilar med ett modernt batteri inte upplever denna fråga, gör det fortfarande förekommer och kan orsaka en stor mängd av korrosion att bygga upp på din batteripolerna. Vanligtvis börjar problemet när du har grön, vit eller blå material börja bygga upp på din batteripolerna. Om tillräckligt många av detta material bygger upp, kan det orsaka batteripolerna att förlora sin förmåga att överföra avgiften från batteriet till motorn. För att undvika detta problem bör du ta bort korrosion med hjälp av en tandborste och ett batteri terminal rengöringsmedel. Rör inte lösningen med händerna eftersom det kan vara mycket giftiga.

Inre bilbatteri Corrosion

När batteriet korrosion på terminalerna själva är en vanlig orsak till bilbatteri korrosion, andra typer av korrosion förekommer i batteriet sig själv. Surt vanligtvis visas på utsidan av batteriet om det finns en spricka inne i batteriet. När du stöter på syra, måste du byta ut batteriet så fort som möjligt, eftersom batteriet syra som läcker ut är farligt giftiga. Lösa plintar kan också skapa korrosion på batteriet. Terminaler som är löst på ett batteri bör bytas så snart som möjligt. Inte bara kan elektrisk ström möjligen utlösa en brand i din motor, men giftig batterisyra kan också läcka ut och förstöra allt som den berör.

Problem som orsakas av bilbatteri Corrosion

Ett batteri som är korroderade, antingen på själva batteriet eller på poler riskerar att inte starta. Medan batteriet inte startar får en stor fråga, kan bilens färddator börjar få problem också, och kanske inte fungerar alls om läckande batterisyra påverkar det. Det är därför det är viktigt att ha din bil batteriet utbytt så fort som möjligt om du märker att det antingen har batterisyra läcker ur den, eller du inte kan ta bort korrosion från batteripolerna ovanpå batteriet.

Slutsats

Vätgas ventilation ut från batteriet är den vanligaste orsaken till eventuella problem som du kan ha med ditt bilbatteri. Däremot kan ditt batteri också bli knäckt på grund av att tappas eller kunde ha löst terminaler. Ett bilbatteri som korrosion på toppen av batteripolerna kan rengöras snabbt och enkelt med en tandborste och en lösning av vatten och bakpulver. Närhelst du har några problem med batteriet, måste du ha ditt batteri ersättas så snart som möjligt. Den giftiga syra i själva batteriet kan vara mycket farliga för människor och andra föremål som den berör.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en överföring i ett geo tracker
Hur fungerar en bas kondensator arbete?
hur luftfjädring fungerar
Ta bort en solförmörkelse dörrpanelen
hur man rengör smält krita från en bil interiör
hur man installerar en axel oljepump
hur man installerar lastbil steg räls
historia Firestone-däck
hur man torkar bilen som ett proffs
hur du tar bort motståndet fläktmotorn i en Saturn S-serien bil