hur man smörja hjullager

hur man smörja hjullager

Att fungera, blir det hjullager på bilens hjul förpackas extra fett. Beroende på din modell kan du ha möjlighet att packa hjullager, om de fortfarande i gott skick och är inte en portad låda. Det är en bra idé att inspektera hjullager och byt torkade och förorenat fett minst en gång om året. Om du gör det kommer att öka prestanda och livslängd

Du behöver:. .
Lösningsmedel
Latexhandskar vid behov.
Höga temperaturer hjullager fett.

Rengöring


1.
Efter att noggrant bort lagret från hjulet, rengör lagret och ras med lösningsmedel för att bli av gammalt fett. Gör så över gamla tidningar eller dropp trasa, eftersom detta steg kan vara rörigt. Låt delarna torka helt innan du flyttar till nästa steg.
2.
Inspektera lagret och ras, kontroll för böjar, chips, sprickor, rost och slitna fläckar. Om du hittar någon av dessa kännetecken på lagret eller ras, byt både med nya.
3.
Tvätta och rengör händerna noggrant eller sätta på ett par nya latexhandskar för att undvika förorening av fettet och bäring. Bearing Grease är klibbig och kan färga kläder, så var försiktig.
4.
Lägg en liten mängd hög temperatur hjul med fett på handflatan, ungefär storleken av ett golfboll.
5.
Ta hjullagret med den andra handen, och se den större av lagret är vänd nedåt.
6.

Tryck stora änden av lagret på bollen av fett med en långsam svepande rörelse. Som tvingar fett i lagret bur. Upprepa processen tills du ser fett kommer ut ur toppen av lagerhållare.
7.
Rotera lagret och upprepa svepande rörelse tills alla hjulen inuti buren täcks av fett och du kan se fett kommer ut runt toppen av lagerhållare.

8.
Applicera ett lager fett hela vägen runt utsidan av hjullagret också.
9.
Applicera ett skikt av hjul lagerfett till lagerhuset innan det monteras.

tips och varningar


 • Om du behöver information om borttagning och montering av hjullager på just din bilmodell, kontrollera ditt fordon servicehandboken. Du kan köpa en på sin höjd Bildelsaffärer eller ens höra ett gratis på ditt lokala bibliotek.
 • Använd endast höga temperaturer hjul med fett för att packa hjullager används på skivbromsar på din bil . Allrengöringsmedel hjul med fett kommer inte att stå värme som alstras under kantpressfabrikat.


 • Relaterade artiklar


  hur man berättar däckstorlek
  hur man ansöker bilvax
  hur du tar bort rost från krom hjul
  hur man rengör klädsel fläckar i bilen
  vad är rivstarta?
  hur ändrar belysningen registreringsskylten på en Volkswagen Beetle
  hur man byter vätska manuell växellåda
  hur man byter vätska volkswagon överföring
  hur ändrar bromsarna i en Infiniti Q45
  hur man installerar lastbil steg räls