hur man rengör bilen olja

hur man rengör bilen olja

Begagnad bil olja är faktiskt anses ett giftigt ämne, det är fullt av smuts och fördelade kemikalier som vid förtäring eller ens får uppehålla sig på en persons hud under en längre tid, kan orsaka allvarliga effekter. Om du spiller bil olja, se till att städa upp det så snabbt som möjligt samtidigt bär gummihandskar för att skydda händerna. Ett av de vanligaste områdena där vem som helst kan hitta bil olja är inte smutsigt plåster på uppfart. Innan du attackerar det med blekmedel och förstöra utseendet på hela din enhet, prova den här enkla, hemgjorda lösning och en liten armbåge fett. Du behöver nästan säkert att kunna ta bort oljan på din egen

Du behöver:. .
Par handskar
En hink fylld med varmvatten.
En vispa kvast.
Diskmedel.
En slang.


1.
Förbered din städning blandning. Sätt dina handskar på och häll ungefär hälften av en flaska diskmedel i din hink med vatten. Swish denna blandning omkring med din vispa kvast tills den är helt blandade.
2.
Häll tvättmedel vattnet direkt på bilen olja som behöver rengöras. Om ytan backarna och rinner bort då du kan använda det med skurborste och fortsätta doppning och lägga till fler om det behövs.
3.
Skrubba hårt under bilen oljan med vispen kvast som en skurborste. Du skall regelbundet lägga till fler tvållösning så att du kan hålla slå oljan med nya rengöringsmedel. Fortsätt att proceduren tills alla bil olja har tvättats bort.
4.
Skölj området med slangen. Om du fortfarande ser rester av bilen olja, kan du behöva besöka platsen med skurborste och resten av tvållösning. När du sköljer igen, bör ytan vara klar.

Tips och varningar


 • hemgjord såplösning skulle vara skonsam nog att rengöra de flesta ytor, men om du är arbetar med färgade trä eller betong sedan testa den i en diskret plats innan angriper fläcken direkt.
 • Låt inte bilen olja att sitta på huden. Använd alltid handskar för att skydda dig.


 • Relaterade artiklar


  Vad är tecken på att en spänningsregulator går dåligt?
  hur man rengör din bil
  hur du installerar din oljefilter
  hur man installerar ett luftfilter i en suv
  hur man byter däck på en Subaru bil
  hur man fixar ett slanglöst däck
  hur man läser bildäck för däck ålder
  hur man fixar en bullrig bil dörr
  hur man kan kontrollera däck psi
  hur du tar bort remskivan servostyrning från en taurus