hur man byter växellåda fuild

hur man byter växellåda fuild

Sändningarna sker hydrauliskt styrda enheter som utnyttjar vätska för att växla. Den vätska driver även för att kyla överföring genom att rikta bort värmen från överföringen som rinner genom kylaren linjer. Tyvärr minskar vätskan förmåga att smörja och kyla överföring över tiden. Ges tillräckligt med tid, kommer överföringen att misslyckas som en följd av ineffektiv vätska. Därför bör transmissionens vätska regelbundet ersättas med ny vätska i de intervall som anges av fordonets instruktionsbok.

Du behöver:
Wrench
. Container.
Gummiklubba.
Överföring pan packning.
Packning GRUNDPOLISH.
Tratt.


1.
Töm vätskan från överföring genom att antingen ta bort växellådans avtappningspluggen eller genom att ta bort pannan. Många sändningar har en avtappningsplugg om överföring pan, som ligger på botten av transmissionen. Använd en skiftnyckel för att ta bort avtappningspluggen, låt vätskan för att avsluta överföringen i en behållare. Sätt tillbaka kontakten när vätskan är klar dränering. Om överföringen inte har en plugg, måste dess pan tas bort. För att ta bort pannan, ta bort skruvarna som omger läpp pannan med en skiftnyckel och sedan på på sidan av pannan med gummiklubba för att lösgöra den.
2.
Installera en ny pan packning och installera panorera till överföringen om pannan skulle bort. Se till att den inre läppen av pannan, samt ytan på transmissionen där pannan fäster, är fri från gammalt packningsmaterial. Coat båda sidorna av en ny pan packning med packning sealer, sedan placera packningen mot pannan. Tryck pannan på botten av överföringen, sedan installera och dra åt Pan's fästskruvar med en skiftnyckel. Lämna minst 1 timme att passera för att packningen GRUNDPOLISH att torka.
3.
Öppna bilens huva och återkalla transmissionens oljesticksröret. Sätt en tratt i oljesticksröret, häll sedan ny transmissionsolja i tratten i små intervaller. Periodvis in mätstickan i oljesticksröret att bestämma vätskenivån i överföringen. Fluid bör läggas till överföringen tills vätskan ligger strax under "Full" märke ligger på spetsen av stickan.
4.
Starta motorn och låt den nå normal arbetstemperatur.
5.
Shift genom överföring s redskap vid flera tillfällen att göra det möjligt vätska att cirkulera i hela sändningen.
6.
Kontrollera vätskenivån, samtidigt som motorn gå, genom att återkalla växellådans mätstickan och läsa märkena på toppen av stickan. Vätskan ska vara strax under "Full" på mätstickan.
7.
Lägg vätska, vid behov, genom att hälla vätskan i en kanal som har placerats i oljesticksröret.


Relaterade artiklar


vad är syftet med ett motorblock?
Hur man testar en syresensor på en Cadillac Catera
hur man rengör en svart bil
hur man kan anpassa en serpentin bälte
vad är caster justering?
hur du ansluter batteriet jumpstart kablar
hur man byter olja i en 2004 VW Jetta
hur man fixar dörrtätningar på banbrytande
hur du tar bort oljetråget från en Volkswagen Passat
typer av drivremmar