hur man byter ett oljetråg

hur man byter ett oljetråg

En majoritet av oljeläckage på en bil börjar på oljetråget. Oljetråget sitter längst ner på motorn och en packning förhindrar oljan från att läcka ut. Denna packning kan spricka med tiden och orsaka läckage. Oljetråget är också succeptible att slå trottoarkanter och andra hinder på vägen, vilket kan orsaka en läcka. Det är mycket vanligt att hitta en läckande olja pan. Den största knepig att ersätta ett oljetråget är att se till att packningen sitter på plats som du installerar pannan

Du behöver:.
Hylsnyckelsats med Ratchet.
Cresent Wrench.
Oljetråg (nya eller bra begagnade), om din oljetråget är skadad.
Sump Packning (ny).
Nog motorolja för att fylla din motor.

Tömning av Sump


1.
Tappa ur oljan ur pannan. Avloppet bulten ligger i nedre hörnet av pannan. Du kan ta bort denna kontakt med en skiftnyckel istället. Var noga med att fånga den använda oljan i en stekpanna stor nog att rymma bilens olja kapacitet (olja som fångar kastruller kan köpas i alla Biltema).
2.
Ta bort skruvarna som fäster oljetråget till motorn med ett spärrskaft och hylsa. Storleken på uttaget kan variera beroende på fordonets märke, och kan använda antingen standard eller metrisk skruv storlekar. Det kommer att finnas åtta och tolv skruvar beroende på bilen.
3.
Sänk pannan till marken. Den gamla packningen kommer att slita som du tar loss kastrullen från motorn.
4.
Inspektera oljetråget för bucklor, sprickor eller marker som kan orsaka läckage. Om pannan är hel, kan det åter sättas på plats med en ny packning.
5.
Skrapa början av pannan ren. Du kan använda en puddy kniv och ta bort den gamla packningen materialet. Skrapa den nedre delen av motorn också. Använd ett lösningsmedel för att rengöra toppen av oljetråget och botten av motorn. Du behöver en slät och ren yta att sätta tillbaka den nya packningen och oljetråget.
6.
Försiktigt placera den nya packningen på oljetråget som ska installeras. Du kan använda en flytande packning, för att säkerställa att packningen håller sig till pannan. Se till att packningen är korrekt placerad så att du inte täcka någon av de bulthålen.
7.
Sätt i det nya oljetråget på plats. Den nya pannan ska ligga på samma som den gamla.
8.
dra åt samtliga skruvar från oljetråget till motorn. Skruvarna ska sitta i position. Vissa biltillverkare rekommenderar att du använder en tråd tätningsmedel på olje-pan bultar.
9.
Häll önskad mängd olja tillbaka in i systemet. Vanligtvis krävs 4-5 liter. Instruktionsboken för din bil kommer att tala om hur mycket olja, och vilken typ, att sätta i motorn.
10.
Lägg en bit kartong under oljetråget på bilen. Starta motorn och vänta ett par minuter att se till att inga läckor.

tips och varningar


 • Se avtappningspluggen sitter fast vid installationen. Bärgning varven kan ha bra, används oljetråg som du kan köpa för mindre än en ny oljetråget.
 • Var noga med att tömma ditt olja i en godkänd behållare. Du kan kolla med din lokala delar hus om var att avyttra den använda oljan.


 • Relaterade artiklar


  hur kopplingen församlingar arbete
  hur du ändrar luftfiltret på en åringar quad 4
  hur du gör din bil billigare att köra
  om automatisk garanti företag
  hur man fyller ett bilbatteri
  hur man tar betalt en Hyundai Accent batteri
  hur du tar bort rost från en motorcykel kedja
  hur man byter yttre styrstag slutet på Audi A6 quattro
  vad är en V8-motor?
  hur man reparera en Mazda Miata strålkastare