hur man byter bromsbackar på en Suzuki XL7

hur man byter bromsbackar på en Suzuki XL7

Suzuki XL7 SUV är ganska lätt att underhålla. Bromsbeläggen och bromsbackarna är objekt som behöver bytas då och då, och det kan lätt göras genom att alla hem mekaniker

Du behöver:. .
Domkraft
Pallbockar.
Hylsnyckelsats.
Lug skiftnyckel.
Nya bromsklossar.

Ändra bromsbeslag


1.
Parkera XL7 på en nivå, säker arbetsyta och skjut bilen domkraften under framsidan av bilen. Jack bilen upp så att förarsidan framdäcket är uppe över marken med några inches. Säkra upp bilen med domkraften.
2.
Använd klacken skiftnyckel för att lossa och ta bort muttrarna och ta bort hjulet. Använd hylsnyckel för att ta bort de två fästskruvarna på toppen och botten av bromsok på baksidan av bromsskivan.
3.
Vänd bromsok över och dra de två broms skor ut från bromsoket. Sätt i den nya bromsbackarna i deras ställe. Skjut bromsok på plats och dra åt fästskruvarna.
4.
Skjut hjulet tillbaka till wheelstuds och dra ner muttrarna med klacken skiftnyckel. Ta bort domkraften och sänka bilen bort av domkraften. Upprepa steg 1-4 för de övriga tre hjul.

Tips och varningar


 • muttrarna är i allmänhet mycket tätt installerat. Det är bra att lossa dem en aning medan bilen fortfarande är på marken, ta sedan bort dem när bilen är kapade upp. Dra åt muttrarna i ett stjärnmönster för att säkerställa korrekt placering av hjulet ytan till hjullagret.
 • Använd alltid pallbockar när man arbetar på ett upphöjt fordon. Jacks kan glida från under en bil, vilket resulterar i skador på bilen och skada eller död för människor i närheten av fordonet.


 • Relaterade artiklar


  hur man återställer datorn på en Hyundai Santa Fe
  hur reparera en sköld auto bugg
  hur man ansöker bilvax
  hur man rengör bilen olja
  hur man installerar en stuga luftfilter i en förort
  hur man tråd en DPDT vippbrytare
  hur du installerar din luftfilter
  hur man byter rotorer på en Ford F150
  hur man får bättre bränsleekonomi från din GMC Sierra
  hur man byter avstämda porten bränsleinsprutningar