hur man avisa en bil

hur man avisa en bil

När du vet dåligt väder är på väg, ge dig själv gott om tid att gräva din bil ut. Hur lång tid det tar att ta bort is från bilen beror på hur tjock den är och den tid på dygnet. Om det är tidigt på morgonen, kommer du att flisning på fast is, men om du kan vänta några timmar kan solljus göra ditt jobb lättare
1.
Slå på din bil och ställa in avfrostnings för vindrutan och bakrutan så högt som det går.
2.
Borsta bort eventuellt överflödigt snö, med början på taket och arbeta dig ner. Använd en lång, kraftig fönsterskrapa med en borste eller kvast så du inte repar lacken.
3.
Spray vindruta avisningsmedel på alla fönster och speglar och ge det ett par minuter att gå till jobbet. Heet vindruta avisningsmedel är ett varumärke som hävdar att omedelbart smälta is vid kontakt, men du kommer fortfarande att skrapa.
4.
Spray dina lås med lås avisningsmedel så att de kan börja tina ut medan du arbetar på fönstren.
5.
kraftfullt chip i centrum av vindrutan med i hörnet på skrapan för att trycka ut vissa bitar av is ut. Arbete inom den främre och chip ut en rad med hål så stor som du kan. Du vill försvaga isen för att göra det lättare att skrapa när den smälter.
6.
Arbeta dig runt bilen, chipping en linje över alla fönster. Om isen inte är för tjock, cirkel bilen en gång. Om det är riktigt tuff, cirkel bilen två eller tre gånger, chipping ut linjer nära toppen och botten av fönstren.
7.
Raskt skrapa fram och tillbaka med skrapan vid hålen på vindrutan. Genom att nu defrosterfunktionen skall ha börjat att smälta isen. Håll skrapning vid varje hål som lätt vidgas för dig, och spraya avisningsmedel som behövs på envisa fläckar. Alla fönster måste rengöras nog så din syn inte är blockerad, sluta inte att skrapa tills bara ca 1 /4 tum av is håller sig runt ramen för vindrutan.
8.
Arbeta dig från fönster till fönster och speglar både på samma sätt, clearing alla av is genom att upprepade gånger flisning, skrapning och tillämpa avisningsmedel.

9.
Chip på låset med isskrapa och spraya den så behövs tills du kan dra ditt nyckeln i låset.

tips och varningar


 • Om du inte har någon avisningsmedel, blanda en lösning som är till hälften vatten och hälften vinäger att använda på fönstren. Häll det i en sprayflaska så att du kan använda den som en kontrollerad spray.
 • Häll inte hett eller kokande vatten på Windows för att smälta isen snabbare. Den extrema Skillnaden i temperatur kan spricka på vindrutan. Överflödigt vatten kan också pöl runt bilen och bilda farliga is fläckar som andra kan halka på.


 • Relaterade artiklar


  Hur man använder en zerk fettspruta montera
  hur man kan anpassa Nissan Titan strålkastare
  hur man rengör bläck bort av läder bilsäten
  vad som orsakar bär på bildäck?
  Hur fungerar en hydraulcylinder arbete?
  varför ändra transmissionsolja?
  hur man gör aluminiumhjul ser nya
  Hur du tar hand om dina däck
  hur man programmerar en Ford Taurus radio
  hur man byter vätska volkswagon överföring