hur du tar bort motorolja

hur du tar bort motorolja

Det är mycket viktigt att du regelbundet byter olja i bilen. Motor olja bryts ner över tid, vilket kan resultera i motorskador. En bra tumregel är att byta olja varje 3000 miles eller 3 månaders kontinuerlig bilkörning. Det bästa sättet att hålla koll är att logga din miles och den dag en klisterlapp eller i en anteckningsbok. När du byter ut oljan, kommer du vill byta olja filter samt

Du behöver:. .
En uppsättning av ramper
Skiftnyckel.
Container fånga den använda oljan.
Oljefilternyckel.
Nytt oljefilter.
Nog ny olja för att fylla din motor.

Tömning av Motor Oil


1.
Kör bilen på ramper så att framsidan är från marken och ställ åt parkeringsbromsen. Placera en kastrull direkt under motorn till fånga den använda oljan.
2.
Leta avtappningspluggen på oljetråget i botten på motorn. Lossa kontakten med skiftnyckeln sedan sakta ut pluggen hand.
3.
Låt oljan rinna ner i pannan. Ta bort oljestickan eller locket på olje-påfyllning röret på toppen av motorn gör det möjligt för oljan rinna snabbare. För de flesta bilar, bör du vänta minst fyra liter rinna in i behållaren.
4.
Leta oljefiltret. Beroende på bilens märke och modell, kan du komma åt filtret antingen uppifrån motorn eller underifrån. Försök att skruva bort oljefiltret för hand, om den inte kommer att vika, använd oljefilternyckel att lossa filtret. Filtret kommer att innehålla en del används olja, så placera den i tråget.
5.
Installera den nya oljefiltret enligt anvisningarna på förpackningen. Gnid en liten mängd ny olja på gummipackningen innan du installerar det nya filtret.
6.
När den använda oljan är klar dränering, skruva avtappningspluggen tillbaka i oljetråget. Dra det bara så att det är ordentligt-inte åt för hårt, eftersom detta kan skada oljetråget
7
Häll ny olja i påfyllningsröret på toppen av. . motorn. En kanal kan vara användbar för att undvika spill. Kolla din instruktionsbok för rätt mängd olja för att lägga till, liksom lämplig viskositet olja. Byt ut fill-tubens lock och /eller oljestickan.
8.
Starta bilen och tillbaka den från ramper. Låt bilen gå några minuter innan du kontrollerar oljenivån.

Tips och varningar


 • Det är bättre att tömma oljan när den är varm, eftersom den kommer flöde enklare. Var noga med att kontrollera O-ringen på avtappningspluggen. Om det ser sliten eller sprucken, byta ut oljepluggen.
 • försiktig när du kasserar använd motorolja. Det är klassificerad som ett farligt material och ska destrueras på en ordentlig dumpning plats. Din lokala delar hus kan tala om var att bli av med det.


 • Relaterade artiklar


  hur du justerar den elektriska choken på EMPI progressiva förgasare
  hur ändrar tändstiften och fördelarlocket på en Dodge Caravan
  hur man fixar en översvämmad bil
  hur man byter bromsbelägg på Brembo bromsok
  hur du tar bort fläckar från skinn bilsäten
  hur man installerar en glödlampa bil strålkastare
  vad är syftet med topplock i bilar?
  motorcykeldäck grunderna
  hur man tråd en bil relä
  hur du justerar luft slak bromssystemet