vad är rivstarta?

vad är rivstarta?

Rivstarta är metoden för att återuppliva en död bilbatteri så att bilen kan startas. Tomma batterier kan uppstå när strömmen rinner ut ur batteriet pga ljus att hamna på, som elektronik i bilen kvar på (till exempel en stereo) eller en försämrad batteri. Rivstarta görs genom att ansluta startkablar från de döda batteriet till ett nytt batteri i en annan bil som fungerar. Den goda batteriets laddning överföringar över de döda batteriet och ger den tillräckligt med "juice" för att starta bilen på sin egen makt, så att batteriet kan laddas med generatorn.

Du behöver:
vallaborttagningsmedel
. Microfiber handdukar.
Auto polermaskin (tillval).

Funktion

Syftet med rivstarta ett bilbatteri är att få ett urladdat batteri att hålla en tillräckligt av en avgift så att bilen kan startas. När bilen startas inte batteriet, om än i gott skick, kommer att dra en avgift från generatorn när fordonet körs. Ett par startkablar används för att ansluta de döda batteriet till ett fungerande batteri. Rivstarta kan göras mellan nästan alla fordon och alla batterityper, och kan vara ett snabbt sätt att få en handikappad bilen tillbaka på vägen. När en tändningen slås med en nyckel och ingenting händer, kan ett dött batteri vara orsaken. Ett dött batteri kommer inte att tillåta någon del av fordonet till arbetet, blir det ingen belysning och ingen startavgift ljud (såsom veva) på grund av bristen på en avgift för att driva startmotor, generator eller antändning

. Metod

rivstarta Processen börjar med parkering av fordon med en fungerande batteri framför funktionshindrade fordon så att de två fordonets främre ändar är vända mot varandra, nästan rörande.
rengör från smuts och korrosion runt den döde batteriets terminaler. Därefter pluskabeln av bygeln är ansluten till den döde batteriets pluspol. Positiva indikeras med röda färger.
Den andra änden av den positiva kabeln ska anslutas till den positiva polen på den arbetsföra fordonets batteri.
För den negativa anslutningar bör den negativa kabeln vara ansluten till den negativa polen på bra batteri.
Den andra änden av minuskabeln bör bifogas en icke-lackerad metall del av de funktionshindrade fordonets kropp eller ram, inte de negativa pol dött batteri. Ordern av anslutning är viktig och ska följas exakt.
Den goda batterifordon sedan startas och köras i några minuter. Detta säkerställer att de döda batteriet börjar ta en avgift, samtidigt som det förhindrar bra batteri från att vara helt urladdat.
Efter ett par minuter de döda batteriet fordonet skall startas. Den goda batterifordon kan stängas av. Låt de döda batteriet fordonet för att köra ett par minuter. Vänd sedan fordonet och koppla bort kablar.
De döda batterifordon sedan startas för att se om batteriet håller en avgift.

Förebyggande

Det är viktigt att kabeln anslutningar är gjorda i ovanstående för att förhindra alltför stora gnistor eller explosion. Det är också viktigt att elektronik såsom lampor och radioapparater är avstängda i både fordon innan en JumpStart görs. Underlåtenhet att göra detta kan leda till överdriven tömning av bra batteri, kortslutning av elektroniken eller en misslyckad Jumpstart.

Varning

Batterier som är spruckna, läckande eller skadade bör bytas, och ett försök bör inte göras för att ladda dessa batterier. Dessa skadade batterier kan utgöra fara på grund av läckande vätskor och en ökad risk för explosion.
Återigen bör beslut av kabelanslutningar följas exakt, och den negativa polen på de döda batteriet bör inte vara ansluten till startkablar. Det negativa kabeländen bör bifogas en icke-målad metallyta såsom ram eller en bult på fordonet. Anslutning till den negativa polen av de döda batteriet kan orsaka överdriven gnistor eller en risk för explosion.

Tidsplan rivstarta ett bilbatteri kan göras på så lite som 15 minuter. Den faktiska tiden för förfarandet beror på den tid ställa in anslutningen och anpassa kablarna för att få en bra anslutning, och låta de döda batteriet för att få en avgift.
Döda batterier som är svårt försvagas på grund av avsaknaden av en avgift kan kräva en längre kopplad till den arbetande batteri. Också att det kan finnas flera försök att få de döda batterifordon för att starta och fortsätta att köra på sin egen ström från batteriet.
Som sagt, kan tiden variera kraftigt beroende på skick båda batterierna, hur mycket tid som läggs på som upp och sanering, och den tid det tar för batteriet för att få en avgift räcker för att starta på egen hand.


Relaterade artiklar


Vad är funktionen av stötdämpare?
hur man byter en Mazda 3 oljefilter
felsökning plocka upp problem lastbil strålkastare
tecken på en dålig bil anpassning
hur du kontrollerar bilens motor kylvätskenivå
hur man byter en topplockspackning
hur man rengör vinylklädsel
hur man manuellt göra en eject bandspelare på en Nissan Quest
Hur kopplingen synchronizers arbete?
hur man byter ut en bil säkring