vad är klippning?

vad är klippning?

Förutom klippning ull från får, många av oss har bara en vag uppfattning vad ordet betyder klippning. Klippning avser varje aktivitet som innebär kapning eller skrapa på ytan av ett objekt. Där förbränningsmotorerna är berörda, hänvisar detta begrepp till de delar snedvridning metall i motorer och maskiner genomgår när de skrapa och gnugga under intensiv hetta och tryck. Mekanik tala om motordelar klippning och sedan frysa, eller låsning på plats, när oljan i motorn går torr. Wing skjuvning på ett flygplan vingar hänvisar till snedvridning av planets vingar när de är under oerhörd press för att flyga. Den tunga metallplattor som från planets vingar och måste omformas eller ersättas så att de kan bli fast fastskruvade, eller ett plan skulle vara osäkert att flyga

Identification

Den mekaniska klippning av de delar i en förbränningsmotor i en bil eller en gräsklippare, hänvisar till skrapning av metalldelar under värme och tryck tills de slits eller går sönder.

Betydelse

Olja tillverkare spenderar miljontals dollar som utvärderade användningen av polymerer i motoroljor för att förhindra att klippning av motordelar, som är den naturliga följden av att köra en motor. Utan olja som kan finnas kvar vätska vid höga temperaturer och kan smörja och skydda metallytor under extrema förhållanden kan en motor förstöras efter att ha kört bara några minuter.

Effekter

Många av oss har haft erfarenhet att köra en gammal bil som hade ett oljeläckage. År 1982 ägde min man och jag en sådan bil. Varje gång vi fyllde tanken med gas, vi var tvungna att lägga till en liter olja. Min man försökte dumpning dessa burkar slam i oljetanken som är tänkt att stoppa oljeläckage, men naturligtvis hade läckan inte gå bort. Jag är säker på att du kan gissa vad som hände. Mitt i en lång resa, frös motorn. Den skärverkan av metalldelar skrapar mot varandra under intensiv hetta och tryck orsakat dem att smälta. Kostnaden för att ta motorn isär bit för bit, slipning alla ventiler och cylindrar så att de kunde passa ihop bra och flytta igen var mer än bilen var värd-särskilt efter mekaniker informerat oss om att även efter allt som arbete, han kunde inte garantera att motorn skulle fungera. Om det var för mycket spel mellan cylindrarna och ärmarna de passar in, motorn skulle sakna effekt.

Förebyggande

förbränningsmotorerna är under stress. Metalldelar slits ner under stress vid normal användning. Hålla en motor-oavsett om en gräsklippare eller en bil -. Välsmord kommer att hjälpa den att överleva längre så att du kan få år av god användning av det

Fördelar

Företaget som tillverkade din bil och dina mekaniker vet motoroljor som skulle vara lämpligast för märke och modell på din bil.


Relaterade artiklar


hur man kan stoppa ett bränsle, olja eller hydraulisk linje läckan med gängtätning
bil monteringsprocessen
hur man kan kontrollera ström från ett batteri till en bränslepump
hur man kan förbättra gas körsträcka på en Nissan Sentra
hur man kan kontrollera vätskan i en Jeep Wrangler med manuell växellåda
vad är en växellåda vätska förändring?
hur man föryngra ett bilbatteri
Hur bilen fungerar kolvmotorflygplan?
hur man byter kylvätskan i en Ford Escape
hur man byter en hjullager på en Cheva lastbil