hur man sätter på en ljuddämpare

hur man sätter på en ljuddämpare

Installera en ljuddämpare kan vara knepigt. Arbetet är smutsig och kan vara tidskrävande. De pengar som sparas kommer att vara värt det i längden. En dålig ljuddämpare faktiskt kommer att orsaka en minskning av effekten och en ökning av bränsleförbrukningen. Ljuddämparen själv består av bafflar som dämpar ljud och ger en direkt väg för avgaser flöda. Hela avgassystemet måste vara lufttät för avlägsnande av avgaser för att fungera korrekt

Du behöver:. .
Jack
Pallbockar.
Chock.
Wrench set.
Ljuddämpare.
Hylsnyckelsats.
Ratchet.
Avgassystem klämmor.
Genomföringen för avgasröret.

Installera en Ljuddämpare


1.
Hissa upp bilen. Om möjligt, vila den på pallbockar för att ge mer arbetsrum.
2.
Montera ljuddämpare på slutet på avgasröret genom att rada upp i skårorna på varje del. Håll ljuddämparen upp med en pallbock gör installationen enklare.
3.
Sätt på önskat rörhållaren över monteringen där avgasröret överlappar den lilla bit av röret på ljuddämparen. Dra inte åt klämman ännu.
4.
Fäst hängaren bulten i ramen som håller avgasröret. Galgen bulten kommer att köra till en redan utnyttjas område vid ljuddämparen /avgasröret gemensamt.
5.
Clamp genomföringen till tailpipe. The avgasrör är röret som kommer ut ur ljuddämparen på baksidan av fordonet. Det har ett passande gjort för genomföringen. Detta steg säkrar avgasröret hindrar bollen från att studsa upp och ner.
6.
Spänn klämmor. Se till att de sitter ordentligt och kommer inte att fungera förlora. En 15-millimeters fast nyckel fungerar i allmänhet bäst.
7.
Kontrollera ljuddämparen och avgasröret är tätt. Tryck församlingen några gånger, det knappt ska röra sig
8
Veva fordonet för att säkerställa en ljuddämpare deadening ljudet från motorn. . . Du kan krypa under bilen och lyssna på ljuddämparen för alla ljud läckor. Ljuddämparen röker lite som det brinner bort kemikalierester från när den tillverkades. Se till att all rök kommer ut från avgasröret och inte från någon annanstans i systemet.
9.
ut fordonet från domkraften. Provkör fordonet för att säkerställa att klämmorna inte lossnar.

Tips och varningar


 • För bättre fäste och tyst rida, ta bort klämmorna och har lederna svetsas.
 • försiktig när du arbetar under ett fordon. Se till att parkeringsbromsen är inställd och hjulet är chockad. Detta kommer att förhindra att fordonet från att rulla. Försök inte göra avgas arbeta i ett stängt område. Du behöver god ventilation som rök koloxid kan vara dödligt.


 • Relaterade artiklar


  hur man polera aluminium på en buffert hjul
  hur man kan bli av myror i fordon
  hur du tar bort en cylinder tändningslåset i en Saturn S-serien
  hur man installerar en Cooper S luftfilter
  hur du ändrar luftfiltret på en åringar quad 4
  Hur fungerar en diesel kallt arbete luftintag?
  hur ändrar kabinen luftfiltret på en BMW X3
  hur man kan återställa en VW tank bugg gas
  symtom på dålig hjullager
  hur man installerar lastbil steg räls