hur man rengör mögel i en bils luftkonditioneringssystem

hur man rengör mögel i en bils luftkonditioneringssystem

En bil luftkonditioneringen inte hamnen mögel, eftersom det är en sluten enhet som utomhusluft inte kan tränga igenom. Däremot kan mögel växa i din luftkonditionering: s skorstenar och anslutningsslangar. Detta händer oftast när kondens blir instängda och kan inte undgå ventilation, ungefär som i en dusch eller bassäng, där den aldrig riktigt torkar. Mögel älskar fukt, och den trivs under dessa villkor. Lyckligtvis, med lite ansträngning kan du bli av med den, och bli aktiv så det inte kommer tillbaka

Du behöver:.
Mögel remover i ett enzym lösning.
En sprayflaska.
En fuktig trasa.


1.
Blanda upp det enzym lösningen. I allmänhet innebär detta att sätta en bestämd mängd vatten och lösningen i en ren behållare. Du måste följa instruktionerna som följer med enzymet lösning är dock att se till att din blandning är effektiv. Ett enzym lösning äter bokstavligen formen, men fungerar inte nödvändigtvis om du inte blanda det på rätt sätt. Du vill blanda lösningen, per märkets riktningar, i din sprayflaska.
2.
Spray minst 12 sprutar i vardera av bilens luftkonditionering ventiler. Torka av överskott med din fuktig trasa.
3.
Låt bilen stå över natten. Det gör att enzymerna den tid som krävs att äta mögel. Kör inte bil under denna period.
4.
Nästa dag, vänd din vanliga bil fläkt till hög effekt, så det kan blåsa utanför luft genom ventilerna. Detta torkar enzymet lösning, och med det, mögel. De enzymer kommer att ha förstört formen. När ventilerna är torra, mögel inte längre är ett problem.

Tips och varningar


 • I framtiden torka ut ditt system luftkonditionering innan du stänger av bilen . Efter att ha kört din luftkonditionering, stäng av den, men håll på fläkten. Detta gör att uteluft att blåsa genom ventilerna, vilket torkar ut dem efter några minuter. Kom ihåg att mögel kan inte överleva torra förhållanden.


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör översvämningsdrabbade skadade bil mattor
  Hur fungerar ett abs fungerar hastighetsmätaren?
  hur man rengör Lincoln strålkastare märke viii
  hur att underhålla och reparera bilen för att göra det sista
  hur man rengör din bil med bakpulver
  hur ändrar broms & blinkers lampor
  hur man kan bli av myror i fordon
  felsökning av en chevy blazer tändning
  tecken på slitna stag
  hur man använder en biltvätt trollspö för mer än tvättar bilen