hur man rengör en mössa bil gas

hur man rengör en mössa bil gas

Bil gas mössor är lika mottagliga för smuts och fett som allt annat på en bil. Detta kan göra det svårt att sätta in och ta bort locket, men kanske den största faran är att en gunky eller smutsig gas cap kan skriva några av dessa rester bakom, som kan falla i gasen. Om det händer tillräckligt ofta, kan du gå från att bara ha en smutsig gas cap att en nätansluten gasfilter eller bränslepump. Byta dessa poster kommer att kosta mycket mer pengar än att bara hålla gas cap ren

Du behöver:.
Oljebaserade spray glidmedel.
Silikonbaserat glidmedel spray.
Rag.


1.
Skruva av tanklocket från bilens bensintank. Placera den på en yta du inte har något emot att bli smutsiga, som uppfart eller några gamla tidningar.
2.
Spraya oljebaserade glidmedel över hela skruva mekanism på gas cap . Använda din trasa som om du diska, torka av alla Lube, i en skrubbning rörelse. Detta glidmedel gör en stor renare och löser eventuella fett eller gunk på tanklocket. Torka bort det rent, och om det finns några platser kvar som fortfarande ser smutsigt, spraya dem igen med den oljebaserade glidmedel och torka bort det.
3.
Täck locket helt med ett silikonbaserat spray. Oljebaserade glidmedel så småningom kommer att försämra plast om de inte tas bort. Omfattar mössa med silikonspray glidmedel kommer att skydda den från slitage.
4.
Sätt tillbaka tanklocket. Se till att den skruvar in och ut enkelt.

Tips och varningar


 • Gör inte detta när bilen är igång. Arbetar i en väl ventilerad plats.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort fett från bil färg
  hur man installerar ett luftfilter i en suv
  hur du tar bort vatten från bensin
  hur man programmerar en Nissan Keyless fob inträde nyckel fjärrkontroll
  hur man byter backup sensorn på en Toyota FJ Cruiser
  Hur elektriska bromsar arbete?
  hur man reparera en kylfläkten
  hur man byter en syresensor på en Dodge Stratus
  hur man byter en slang servostyrning
  hur man väljer däck