hur man kan kontrollera en bil batteriet med en voltmeter

hur man kan kontrollera en bil batteriet med en voltmeter

Kontrollera ett bilbatteri med en voltmätare när en bil har problem att starta eller hålla elsystem fungerar. De flesta elektriska kort faller i en bil motor kan spåras till batteriet eller generatorn. Volt mätare ger numeriska värden som visar effekt från batterier. Avläsningar från ett bilbatteri i några olika omständigheter kommer att visa hur väl batteriet fungerar
1.
Ställ voltmeter för "DC" avläsningar. Använd 12-eller 20-volts val om mätaren har spänning skala inställningar
2
Kontrollera batteriet för förmågan att hålla laddningen. . . Testa laddning av batteriet efter att bilen inte har körts minst åtta timmar. Lämna bilen motorn avstängd. Bilbatterier är tydligt markerade för positiv (+) och negativa (-) terminalerna. Sätt den röda ledning av volt mätare på den positiva polen på bilbatteriet. Placera den svarta kabeln på den negativa polen. Den voltmeter visar 12,5 till 12,9 för ett batteri som håller sin laddning.
3.
Kontrollera batteriet medan det är emot en avgift. Starta bilen. Anslut voltmeter till batteriet, röda proben till pluspolen och svart till minus. Läsningen kommer att ligga mellan 13,5 och 14,5 volt om batteriet tar emot laddning från generatorn. En lägre läsning kan tyda på en defekt generator.
4.
Kontrollera batteriet med en belastning för sin avgift. Inaktivera bilens tändning eller injicering genom att ta bort säkringen som styr ett av dessa element. Anslut voltmeter till batteriet. Be en hjälpare till vända nyckeln i ca 15 sekunder. Se upp för en läsning på 9 till 10 volt under de första 15 sekunderna. En läsning lägre än 9 volt betyder att batteriet inte är bra.

Tips och varningar


 • Se till att volt mätaren är beräknat för att testa 12-volts bilbatterier. Mätare för små batterier blir överbelastat av spänningen från ett bilbatteri.


 • Relaterade artiklar


  hur man fixar en bränd hål i en bilbarnstol
  hur du tar bort en Chrysler 300C dörrpanelen
  Hur flex fans arbete?
  hur man gör en mazda längre
  hur man programmerar en Keyless fjärrkontroll
  hur man installerar navkapslar på en 2003 chevy Tahoe
  Hur batteri isolatorer arbete?
  hur du håller din bil bakteriefri
  hur du tar bort rost från krom hjul
  hur man kan kontrollera och lägga till radiator vätska