hur man kan anpassa vindrutetorkare

hur man kan anpassa vindrutetorkare

Det finns inget mer försvårande än en vindrutetorkare inte gör sitt jobb när det är påkallat. Ofta har vindrutan torkararmen har äventyrats av den mänskliga faktorn. Turning en motor vindrutetorkare på när vindrutan torkarblad är fast (frusen /frusna) på vindrutan kan förändra inriktningen av torkararmen och skada kopplingen från motorn till armen. Justera en feljusterad torkararmen är ganska mycket en universell uppgift oavsett vilken typ av bil du kör. Vissa fordon kan vara nödvändigt att öppna huven eller borttagning av huven för att få tillgång torkararmen behålla /justering nötter.

Du behöver:
Ratchet och Hylsnyckelsats
. Tång (2 set).
Rak skruvmejsel.

Hur man justerar vindrutetorkarna


1.
Placera nycklarna i tändningslåset, vrid nyckeln till tillbehöret läge (nyckel- på /av motorn), och se till att torkarmotorn omkopplaren är i läge OFF. Vrid tändningsnyckeln till läge OFF och ta bort nycklar. Torkararmarna är nu i parkerat läge, men kanske inte korrekt inställd.
2.
Access botten av äventyras torkarbladet arm. Du kanske måste öppna huven eller ta bort kåpan torkararmen (se bruksanvisning för avlägsnande av huven på din bil krävs om).
3.
Leta reda på att behålla mutter längst ner på torkararmen församling. Vissa modeller kommer att ha en skyddande plast som täcker muttern. Andra bilar har en lock som är en del av torkararmen själv. Bänd av korken med en rak kant skruvmejsel eller Lossa lock genom att bända upp det från botten av torkararmen med skruvmejsel för att avslöja fästmuttern.
4.
Håll torkararmen stabilt med en hand och ta bort muttern med Ratchet och en sockel med den andra.
5.
Vicka torkararmen försiktigt med ena handen samtidigt försiktigt bända basen av armen bort av splines torkararmen stud. Stuteriet har små räfflor som håller torkararmen i rätt läge om inte annat äventyras. Torkararmen känner fastsatt i stud, men kombinationen av vickar (försiktigt) och nyfikna med skruvmejseln kommer att arbeta för att ta bort armen.
6.
Placera torkararmen tillbaka på splines torkararmen stud genom att placera den i läge OFF. Vissa fordon kan ha ett stopp torkararmen att armen vilar mot i läge OFF. Om så är fallet, se till att torkararmen vilar mot torkararmen stannar när den ska bytas på stuteriet.
7.
Tillbaka låsmutter och dra åt med Ratchet och uttaget. Upprepa proceduren för de andra torkararmen om så önskas.
8.
Använd två uppsättningar av tång för att böja torkararmen tillbaka i position om torkararmen har böjts. Håll torkararmen med en uppsättning tänger för att förankra den och använda den andra som att böja den så den torkar är vinkelrät mot vindrutan. Om armen är böjd så illa, kan ersätta torkararmen vara ett gångbart alternativ.
9.
Kontrollera torkarbladen. Kontrollera dem för tårar i gummit bladet, torra sprickor eller flimsiness. Byt ut torkarbladen vid behov.


Relaterade artiklar


hur man vaxa en bil med karnaubavax
hur man i detalj en bil professionellt
hur du installerar en strålkastare i en Porsche Boxster
hur buff ut bättringsfärg
hur man installerar en stuga luftfilter i en Mazda hastighet 6
Hur en kropp styrmodul arbete?
hur du ändrar transmissionsolja på en medborgerlig
hur du lägger till köldmediet till balsam auto luft
felsökning plocka upp problem lastbil strålkastare
hur man byter takbelysning i en Chevrolet Impala