hur man kan anpassa en serpentin bälte

hur man kan anpassa en serpentin bälte

De flesta moderna bilar som använder en serpentin bälte har en automatisk remspännaren. Enheten har en intern fjäder förinställda insidan som gäller rätt spänning till bältet automatiskt och kan inte repareras. Den automatiska remspännaren kan misslyckas i tid, och behöver bytas ut. En ny spännare skulle gälla den korrekta förinställda spänningen till Serpentine belt. Vissa import använda en kombination av serpentin bälten och kilremmar. Dessa olika kombinationer bältet är ungefär som de äldre bilar som används flera kompensera kilremmar att driva olika komponenter i fordonet separat. Ofta Skruvspännanordningen ligger på trissan systemet tillämpas spänningen på bältet. Hänvisa till bruksanvisningen för din bil, eller köpa en reparationshandbok för din bil innan du försöker justera Serpentine belt

Du behöver:.
Ratchet och Hylsnyckelsats


1.
Se bruksanvisningen eller reparationshandbok för din bil för att avgöra vilken typ av serpentin bälte ansökan fordonet använder. Om det bara finns ett bälte som kallas Serpentine belt, oftast spänningen på remmen uppnås genom en automatisk remspännaren. Om bältet är väsnas, eller remmen är lös, är chansen att remspännaren bör ersättas.
2.
Leta reda på Serpentine belt på fordonet i motorrummet. Hitta en plats av bältet som är tillgänglig mellan två remskivor (överst bältet om möjligt), och vrid bältet med handen. Korrekt spänning på en drivrem eller serpentin bälte gör att du kan vrida den, och avslöja revbenen av bältet, men ändå motstå vridning i handen. Om du inte kan vrida bältet enkelt kan för mycket spänning att tillämpas, och detta kan orsaka för tidig skada på andra skivorna längs bältet systemet. Om du kan vända bältet längre sedan halvt varv för att exponera revbenen av bältet utan motstånd, finns det inte tillräckligt spänning på bandet. Detta kan leda till generatorn inte korrekt laddning av batteriet, skrik vid bilkörning och förtida remslitage.
3.
Leta remspännaren i trissa system för att testa spänningen på den om du har denna typ av Serpentine belt ansökan. Oftast, flytta bältes ut medsols släpper spänningen på en slingrande bälte. För att göra detta kan olika verktyg krävas. En ruta slutet hand skiftnyckel, en spärr eller ett bälte borttagningsverktyget fungerar på de flesta bältesförsträckare. Förflyttning av spännaren är begränsad. Det kommer bara flytta tillräckligt för att lindra spänningen på bältet, och låter dig glida bältet på de mest tillgängliga trissan. Då spännaren är utformad för att fjädra tillbaka på plats. När en sträckare misslyckas, kan det mycket väl vara kvar i spänningen släppte ställning, vilket innebär att den inre våren har misslyckats, och rätt spänning tillämpas inte på bältet. Byte av spännare kommer att krävas.
4.
Leta anpassning Skruvspännanordningen för Serpentine belt om du har denna typ av Serpentine belt justering. Jack skruvar ofta placeras nära generatorn av fordonet. Generatorn kan vara lättillgängliga, eller begära att lyfta och ta bort ett hjul och fender väl få tillgång till. När Skruvspännanordningen finns, använd en Ratchet och uttag eller en hand skiftnyckel att vrida Skruvspännanordningen medurs för att spänna spänning på bältet eller moturs för att lossa spänningar på bandet. Använd twist test på detta program för att kontrollera om rätt spänning i bältet.

Tips och varningar


 • Var försiktig när lindra spänningar på automatisk bältessträckare. Vissa av dessa spännare kan vara svårt att komma åt, vilket kan leda till verktyget som används för att lindra dem inte korrekt att installeras. Detta kan medföra att verktyget att glida och orsaka personskador eller skador på andra motordelar fack, eller både och.


 • Relaterade artiklar


  hur man vaxa en bil med karnaubavax
  hur man polera ut oxiderat färg för 84 cent
  hur man kan kasta olja
  hur du installerar en termostat i min Chevrolet Silverado
  hur man polera bilen hjul
  hur man kan bli av gunk från en gastank
  hur du gör din bil för evigt
  hur du kan få bromsvätska i en Dodge Caravan
  hur man gör auto fönsterputsmedel
  vad är en manuell växellåda?